Marvel plánuje restart X-Menů. Budoucnost Deadpoola a Wolverina je však nejistá. Všichni ale chceme vědět, proč Thor brečel

Foto: 2024 20th Century Studios / ™ 2024 Marvel

Deadpool & Wolverine spasili MCU a fanoušky navnadili na následující filmy. Následně pak ještě Marvel přilil olej do ohně návratem Roberta Downeyho Jr. Diváci jsou nyní zvědaví, jak připravované novinky dopadnou a co čeká svět superhrdinů dál. Chystá se také návrat X-Menů. A objeví se vlastně ještě někdy někde Deadpool a znovu vzkříšený Wolverine?

Humbuk kolem filmu Deadpool & Wolverine je velký. A návrat Hugh Jackmana v jeho ikonické roli potěšil nejednoho fanouška. Začaly se proto okamžitě řešit i další nadcházející filmy od Marvelu. Svou roli v tom sehrál i uplynulý Comic Con, kde byla představena spousta novinek včetně návratu Roberta Downyho Jr. v roli Doctora Dooma.

TAKÉ JSME PSALI: IRON MAN JE DOCTOR DOOM. NÁVRAT ROBERTA DOWNEYHO JR. DO MARVELU DÁVÁ VĚTŠÍ SMYSL, NEŽ SI MOŽNÁ MYSLÍTE

Před pár dny navíc Disney do svého kalendáře přidal dva nové nepojmenované filmy Marvel: 23. července 2027 a 5. listopadu 2027. Okamžitě se začaly šířit spekulace o tom, že by mohlo jít o nové X-Meny. A není to rozhodně nepravděpodobné. Vždyť v březnu 2019 Marvel Studios získalo zpět filmová práva na X-Men, Fantastickou čtyřku a Deadpoola poté, co Disney koupil Fox za 71,3 miliardy dolarů. Nedávno vše pak stvrdil Kevin Feige, když prohlásil, že v MCU brzy nastane „éra mutantů“. Takže se restartu X-Menů, na který fanoušci dlouho čekali, opravdu dočkáme. Jestli půjde o jeden z filmů nově přidaných do kalendáře, to se ještě uvidí.

X-Men
Foto: 20th Century Fox

Pro nový film X-Men už byli potvrzeni dokonce i scenáristé Rafe Judkins a Michael Lesslie. Avšak režisérské křeslo je zatím stále neobsazené. Film X-Men by měl jít podle všeho ale do výroby na konco roku 2025, což znamená, že by bylo na čase tuto otázku dořešit.

Zatím ani není jasno, kdo by si ve filmu zahrál a na jaké postavy se můžeme případně těšit. Vrátí se někdo z původního obsazení? Halle Berry je stále v dobré formě a Hugh Jackmana přece stejně bude Marvel nutit hrát až do devadesáti. Takže proč ne.

TAKÉ JSME PSALI: MARVEL KONEČNĚ VŠEM ZAVŘEL PUSU. DEADPOOL & WOLVERINE LÁMOU JEDEN REKORD ZA DRUHÝM

Filmů X-Men byla vydána celá řada, a ne všechny byly zrovna dobré nebo si získaly velkou přízeň diváků, ale celá řada jich také stála za to. Když dokázal jako fénix z popela povstat ten nejslavnější z nich, Wolverine, a vrátit se v jednom z nejúspěšnějších superhrdinských filmů posledních let, mohl by se Marvel zasnažit a přijít s něčím dobrým.

Wolverine
Foto: Marvel

Po vydání filmu Deadpool & Wolverine se také šušká o dalších filmech s Hugh Jackmanem. Ovšem všechno se zdá být zatím dosti nejasné. Chvíli se mluvilo o tom, že by se mohl objevit v dalších marvelovkách včetně Avengers: Secret Wars, ale vše jsou jen spekulace. Není ani jasné, zda bude do dalších MCU filmů nějak zapojena postava Deadpoola. Na druhou stranu, všichni se chcete dozvědět, proč Thor brečel.

Vypadá to, že Deadpool & Wolverine v podstatě zanechal MCU v přesně stejném stavu, ve kterém začal, když se Deadpool na konci vrátil do svého vesmíru, což je docela matoucí, protož Kevin Feige ohodnotil film jako 8/10 z hlediska důležitosti pro MCU. Uvidíme tedy, zda bude některá z postav figurovat v dalších filmech a zda se případně nějak zapojí do nadcházejících X-Men.

TAKÉ JSME PSALI: RECENZE: DEADPOOL & WOLVERINE JE NEJLEPŠÍ FILM OD MARVELU ZA POSLEDNÍ ROKY. JE VTIPNÝ, KRVAVÝ A USPOKOJUJÍCÍ

Zdroje: ScreenRant, FilmStories, Dark Horizons

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.