Letní romantická kniha Alex, léto a já dostane film. Netflix obsadil hvězdy z Hunger Games a Paranormal Activity

Eva Pospíchalová
Foto: Lionsgate

Jestli máte dovolenou před sebou nebo na ní už jen vzpomínáte, připravovaná novinka vás do teplých krajin teleportuje. Romanťárna, kterou tvůrci natočí podle populárního bestselleru spisovatelky Emily Henry, představí příběh netradičního páru.

Alex, léto a já je kniha od spisovatelky Emily Henry o dobrodružné Poppy a usedlém Alexovi, kteří jsou paradoxně nejlepšími kamarády. Žijí v různých městech ale každé léto spolu vyrážejí na dovolenou. Stabilita jejich přátelství však je ohrožena, když se zamyslí nad tím, co je všem už dávno jasné. Mohou být vlastně dokonalým párem?

ČTĚTE TAKÉ: POSLEDNÍ ŠANCE: NEJLEPŠÍ FILMY, KTERÉ DO KONCE LÉTA ZMIZÍ Z NETFLIXU. PATŘÍ MEZI NĚ I KLASIKY JAKO GLADIÁTOR NEBO BABEL

Hlavní dvojici ve filmu, který se v originále nazývá People We Meet on a Vacation, ztvární Tom Blyth a Emily Bader. Tom Blyth si naposledy zahrál hlavní roli v trháku The Hunger Games: Balada o ptácích a hadech. Nedávno natočil tři po sobě jdoucí projekty: Plainclothes, Wasteman a filmovou adaptaci populární videohry Watch Dogs. Emily Bader je aktuálně hlavní postavou satirického komediálního fantasy seriálu Má lady Jana, Paranormal Activity a moderní verze kultovních Čarodějek.

Film bude natočen pod taktovkou Netflixu podle bestselleru spisovatelky a bude vůbec první zfilmovanou adaptací autorky. Režie se ujal Brett Haley a producenty budou Marty Bowen, Wycl Godfrey, Isaac Klausner a Laura Quicksilver.

Román vyšel v roce 2021 a prodalo se ho více než 2 miliony kusů. V budoucnosti je také v plánu zfilmovat dohromady pět děl autorky a to ještě: Funny Story, Kde je mi dobře (Happy Place), Knihmolové (Book Lovers) a Letní sázka (Beach Read).

„Byla jsem trochu nervózní z toho, kdo bude hrát hlavní postavy,“ přiznala spisovatelka. „Opravdu jsem si ale nyní jistá, že moji čtenáři a další lidé, kteří o knize ani nevědí, se do Poppy a Alexa zamilují. Sledovala jsem jejich chemii při čtení scénáře čtyřikrát během dvanácti hodin a pokaždé se mi to líbilo víc. Úplně poprvé jsem se nahlas smála a ke konci jsem byla velmi emocionální,“ okomentovala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: KVÍZ: PŘIŘAĎTE SPRÁVNĚ JMÉNA HERCŮ K FILMOVÝM POSTAVÁM, KTERÉ HRÁLI

Zdroje: Netflix, What’s on Netflix, Deadline

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.