Marvel konečně všem zavřel pusu. Deadpool & Wolverine lámou jeden rekord za druhým

Foto: Jay Maidment / 20th Century Studios

Film Deadpool & Wolverine, ve kterém se Deadpool Ryana Reynoldse spojil s ikonickým Wolverinem Hugha Jackmana, zlomil rekordy po celém světě a vydělal 438,3 milionů dolarů globálně a 205 milionů dolarů na domácím trhu.

Uplynulý víkend byl plný filmových překvapení. Zejména ve světě Marvelu. Na Comic Conu se poprvé společně ukázali představitelé nacházejícího filmu Fantastická čtyřka, byly představeny nové tituly Avengers filmů, oznámen návrat režisérských es bratří Russovových a také návrat Roberta Downeyho Jr. do Marvelu coby záporáky Victora Von Dooma.

Svůj obrovský úspěch pak slavila nová marvelovka Deadpool & Wolverine, která měla 26. července premiéru v amerických kinech a od 25. je k dispozici v kinech českých. Kromě toho, že si film těší naprosto vysokému hodnocení ze strany diváků (na Kinoboxu má Deadpool & Wolverine od českých fanoušků pěkných 85 % ) i filmových kritiků, také si vede velice dobře v pokladnách kin.

TAKÉ ČTĚTĚ: RECENZE: DEADPOOL & WOLVERINE JE NEJLEPŠÍ FILM OD MARVELU ZA POSLEDNÍ ROKY. JE VTIPNÝ, KRVAVÝ A USPOKOJUJÍCÍ

Bylo jasné, že Deadpool & Wolverine budou pro Marvel sázka na jistotu, ale že bude mít film až takový úspěch? Film si okamžitě připsal nejlepší premiéru v historii pro mládeži nepřístupný film (film s ratingem R) v celosvětovém i domácím měřítku. V USA vydělal 205 milionů dolarů a celosvětově celkem 438,8. Deadpool & Wolverine tak porazili předchozího rekordmana Deadpoola z roku 2016 s 264 miliony dolarů celosvětově a 132,4 miliony dolarů na domácím trhu.

Na domácí půdě se pak stal Deadpool & Wolverine 8. nejvýdělečnější premiérou všech dob, připsal si nejlepší červencový zahajovací víkend všech dob (překonal Lvího krále z roku 2019), odbyl si největší premiéru od roku 2021 od marvelovky Spider-Man: No Way Home a druhou největší premiéru pro třetí díl ze série po Avengers: Endgame z roku 2019.

Reynolds se právě vrátil domů z obřího celosvětového turné k filmu, na kterém byl společně s jeho režisérem Shawnem Levym a hercem Hughem Jackmanem. Přiznal, že úspěch filmu předčil všechna jeho očekávání a na Instagramu poděkoval všem fanouškům. Stejně tak vyjádřil svou vděčnost Jackman, který napsal „Deadpool & Wolverine je filmem číslo 1 na světě. Děkuji VŠEM.”

Film s Ryanem Reynoldsem a Hugh Jackmanem významně také přispěl k tomu, že je Marvel Cinematic Universe s 34 tituly a 30 miliardami dolarů nejvýdělečnější filmovou sérií všech dob.

Režisér Shawn Levy říká, že film dává fanouškům to, co chtějí, pokud jde o akci a humor, ale také jim dodá hřejivý pocit, které vše spojuje dohromady. „Vím, že lidé očekávají humor, a ten dostanou. Očekávají akci, kterou dostanou. Ale film je díky svému příběhu také plný vřelého příběhu, který vyprávíme o těchto dvou mužích, mezi nimiž se buduje tak nepravděpodobné přátelství. To je ta část, o kterém si myslím, že ji lidé tolik neočekávají,“ řekl Levy, který je také scénáristou a producentem filmu.

Deadpool & Wolverine - Ryan Reynolds a Hugh Jackman.
Foto: 2024 20th Century Studios / ™ 2024 Marvel

Zdroje: Deadline, The Hollywood Reporter, The Walt Disney Company, APNews, Instagram/Hugh Jackman, Instagram/Ryan Reynolds, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 85 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.