Nejděsivější horor roku s Nicolasem Cagem dorazil do kin. Kritici ho řadí mezi nejlepší kousky posledního desetiletí

Tereza Pulgretová
Foto: DCM

Narazit na kvalitní horor, který v člověku skutečně vyvolá pocit děsu, je v množství přeplácaných krváků v podstatě nadlidský úkol. Vypadá to ale, že kanadští filmaři v čele s Nicolasem Cagem si nyní pro fanoušky strašidelných snímků přichystali něco výjimečného. Nový film Longlegs, ve které známý herec hraje sériového vraha, sklízí chválu u diváků i kritiků.

Pro každého, kdo se touží v kině choulit strachem, máme dobrou zprávu. Na plátna přichází žhavá hororová novinka Longlegs, ve které pronásleduje nebezpečného sériového vraha (Nicolas Cage) mladá a talentovaná agentka FBI Lee Harker (Maika Monroe). Čím víc stop ale mladá detektivka odhaluje, tím podivnější okultní události a důkazy začínají případ obklopovat. Podaří se jí vyhrát boj s časem, než za oběť krutému zabijákovi padne další nevinná rodina?

PSALI JSME: GOTICKÝ HOROR, KTERÝ TO OD DIVÁKŮ I KRITIKŮ POŘÁDNĚ SCHYTAL, TEĎ MÍŘÍ NA NETFLIX. NENECHTE SE NAPÁLIT TRAILEREM, VARUJÍ

Film pochází z dílny režiséra Oze Perkinse, kterému na place vypomáhal v roli producenta samotný Cage. Ten se tentokrát převtělil v nelítostného vraha, ze kterého mrazí i ty nejotrlejší jedince, a vyměnil tak loňský kabát nudného profesora z úspěšného snímku To se mi snad zdá.

Longlegs sklízí podle prvních reakcí kritiků velký úspěch a na Rotten Tomatoes si zatím drží 91% hodnocení ze strany kritiků. „Dost možná je to jeden z nejlepších hororů za poslední deset let a rozhodně je to jeden z nejlepších filmů letoška. Od kamery přes vizuál až k hereckým výkonům. Všechno v tomhle snímku vás znepokojí a bude vás mučit velmi zvrhlým způsobem,“ napsal například Samuel Leggett Jr. z JVS Media & Productions.

Nervově drásající a ďábelsky bezútěšný film Longlegs je jednoznačně nejděsivějším filmem roku 2024,“ píše pak Jen Yamato z Washington Post a Zach Pope zase uvádí: „Nejlepší horor desetiletí. Jde o zlověstné, znepokojivé a strašidelné mistrovské dílo, které s vámi zůstane i na nadcházející noci.“

Maika Monroe v novém hororu Longlegs.
Foto: DCM

Podobně film zaujal i diváky už samotným trailerem, ve kterém toho ale tvůrci nechtěli příliš odhalit. Ukázkou fanoušky pouze naladili na mrazivou vlnu plnou záhad a hrůzu nahánějících záběrů. Jak si u veřejnosti nakonec Longlegs povede ale čas teprve ukáže. Do amerických kin vstoupil 12. července, na datum domácí premiéry se teprve čeká.

ČTĚTE TAKÉ: V PRAZE SE NATÁČÍ POKRAČOVÁNÍ KULTOVNÍHO SCI-FI. V PROJEKTU BLADE RUNNER 2099 SE METROPOLE PROMĚNÍ VE FUTURISTICKÉ LOS ANGELES

Zdroje: ČSFD, IMDb, YouTube

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.