Skvělá komedie s Marthou Issovou nebo zábavné dobrodružství v obytňáku aneb 5 českých letních komedií, které si můžete pustit na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

K létu rozhodně patří lehké, vtipné a romantické komedie, často vhodné pro celou rodinu. Netflix s tím počítá a několik takových má i ve své nabídce. My jsme pro vás vybrali pět z nich. Jsou české a vesměs dobře hodnocené. Určitě vám zpříjemní letní večery.

Ostrov

Exotická dovolená manželů Richarda a Alice se promění v jednu velkou katastrofu. Všechno se zvrtne, když Richard Alici oznámí, že se chce rozvést. Nečekaná zpráva způsobí akorát další pohromu. Oba se rozhodnou, že bude lepší odjet domů dřív, ale jediné letadlo, které seženou, ztroskotá na pustém ostrově uprostřed jižního Pacifiku. Katastrofa je sice katastrofa, ale naštvaná Alice prohlásí, že začnou žít odděleně rovnou, a rozdělí ostrov na dvě poloviny. Jedna bude Richardova a druhá její. Zanedlouho si však uvědomí, že pokud mají na ostrově přežít, musí spolupracovat, vyříkat si spoustu věcí a hledat k sobě cestu zpátky.

Snímek Ostrov má na Kinoboxu hodnocení 52 %.

ČTĚTE TAKÉ: DO KIN MÍŘÍ SVÁTKOVA NOVINKA O MLADÉ MATCE BOJUJÍCÍ S DÉMONEM ALKOHOLEM. TEREZA RAMBA MUSELA KVŮLI ROLI OBĚTOVAT KORUNU KRÁSY

Prázdniny s Broučkem

Sympatická rodinka vyráží na prázdniny k moři starým karavanem po dědovi. Na cestě za dobrodružstvím v obytňáku, kterému se říká Brouček, je čeká řada překvapení i nečekaných zážitků. Jadran se ale zdá být na dosah a žádná katastrofa jim jejich vysněnou dovolenou nezkazí. Máma dvou dětí je food blogerka a výlet s Broučkem uvítá s nadšením, zato její manžel zas tolik nejásá. Když má ale člověk vedle sebe někoho, koho má rád, je úplně jedno, kde zrovna je.

Rodinná komedie Prázdniny s Broučkem má na Kinoboxu hodnocení 52 %.

Buko

Jarmila se po ztrátě manžela ocitne na životní křižovatce. Stojí totiž před rozhodnutím, jak naloží se závěrem svého života. Buď ho nějak přečká, nebo se vrhne do dobrodružství s nejistým koncem. Navzdory dobře míněným radám své dcery Tamary a syna Tomáše si vybere tu druhou možnost. Tou je život na chalupě, která leží uprostřed Máchova kraje, kde to měl rád její muž. Ten jí v závěti odkázal vysloužilého cirkusového bělouše Buka, což může působit spíše jako drsný vtip, neboť Jarmila se vždycky koní bála. S pomocí sousedů se však rozhodne nenadálé situaci postavit čelem a brzy zjistí, že i když to zpočátku moc slibně nevypadalo, právě s tímto koněm by se jí do života mohlo vrátit štěstí.

Film Buko má na Kinoboxu hodnocení 67 %.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: MRAZIVÝ ČESKÝ THRILLER S GEISLEROVOU DORAZIL NA NETFLIX NESKUTEČNĚ BRZY PO PREMIÉŘE. VYNIKÁ VÝRAZNOU ATMOSFÉROU A SILNÝMI HERECKÝMI VÝKONY

Špunti na vodě

Jak myslíte, že to dopadne, když tři pánové naštvou své drahé polovičky? Dámy se sbalí, vyrazí na dámskou jízdu a chlapům, kteří chtěli jet na vodu, nechají na krku všechny děti. Pánové však nehází flintu do žita a vezmou na svou dobrodružnou výpravu po řece i svoje potomstvo. Čeká je celá řada bláznivých situací a nakonec zjistí, že všude je dobře, ale doma se svou rodinou je nejlíp.

Rodinný snímek Špunti na vodě má na Kinoboxu hodnocení 61 %.

Nikdy neříkej nikdy

Cvičitelka jógy Naďa a sympaťák Petr se zrovna rozvádí se svými partnery, protože jim to neklape. Petrova žena je lékařkou, která jezdí na nebezpečné mise do Afriky, tudíž jejich vztah trpí častým odloučením. Nadin manžel je sukničkář, který kouká po mladších ženách a věrnost mu nic neříká. Všechno zlé ale může být i pro něco dobré. Když do sebe Naďa a Petr narazí autem před budovou soudu, začnou na sebe narážet i v životě. Je možné, že budou mít konečně štěstí v lásce? Možná… Zatím jim to však komplikují jejich děti i exmanželé. Přesto člověk nikdy neví, co se může stát. A také pořád platí nikdy neříkej nikdy!

Komedie Nikdy neříkej nikdy má na Kinoboxu hodnocení 57 %.

NAPSALI JSME TAKÉ: NOVODOBÉ SLAVNOSTI SNĚŽENEK? VYNIKAJÍCÍ AUTENTICITOU A PŘIROZENÝM HUMOREM OHROMIL KARLOVY VARY REŽIJNÍ DEBUT ADAMA MARTINCE

Zdroj: Bontonfilm, Kinobox, CinemArt, Bioscop

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.