Svěží letní film, za který se diváci nemusí stydět. Na Netflix míří česká rodinná komedie, která je kupodivu i vtipná

Eva Lenská
Foto: Bontonfilm

Začaly prázdniny a Netflix se toho chopil. Již za pár dní potěší fanoušky českých filmů romantickou rodinnou komedií Prázdniny s Broučkem režiséra Jiřího Matouška. Máte-li rádi dobrodružství, můžete filmovou rodinku napodobit, a vyrazit k moři obytňákem také.

Sympatická rodinka vyráží na prázdniny k moři starým karavanem po dědovi. Na cestě za dobrodružstvím v obytňáku, kterému se říká Brouček, je čeká řada překvapení i nečekaných zážitků. Jadran se ale zdá být na dosah a žádná katastrofa jim jejich vysněnou dovolenou nezkazí. Máma dvou dětí (Barbora Poláková) je food blogerka a výlet s Broučkem uvítá s nadšením, zato její manžel (Lukáš Příkazký) zas tolik nejásá. Když má ale člověk vedle sebe někoho, koho má rád, je úplně jedno, kde zrovna je.

ČTĚTE TAKÉ: SRDCERVOUCÍ SNÍMEK OSUDOVĚ BLÍZKO MÍŘÍ NA NETFLIX. MÁ BÝT TAK SMUTNÝ, ŽE SE DIVÁCI NEUBRÁNÍ SLZÁM

Snímek měl v kinech premiéru 18. dubna, takže na Netflix přichází krátce po premiéře. Zahráli si v něm také Pavel Zedníček, Pavel Nový a Patrik Děrgel. Natáčení bylo zábavné, především obytňák Brouček občas zlobil. „Náročné to bylo nejen s ním, ale i v něm samotném. Je potřeba si uvědomit, že je to auto z roku 1972 a tudíž nespolupracuje jako moderní auta. Naštěstí jeden z našich rekvizitářů byl automechanik a Broučka udržoval v kondici i v těch největších vedrech, kdy jsme v něm jezdili se štábem i herci. Pamatuji si, jak jsem ležel v alkovně auta s malým monitorem a režíroval vleže celou scénu. Zvukař seděl celou dobu zavřený v malé místnůstce, kde byl záchod, a snímal zvuk. Chvílemi bylo natáčení správný punk,“ uvedl v tiskové zprávě k filmu režisér Jiří Matoušek

Na ČSFD má film nadprůměrné hodnocení 65 %, což se poslední dobou mnoha českým komediím získat nepodařilo. „Konečně svěží příjemný letní film, kdy člověku není stydno. Velkým plusem je obsazení ne tak provařených tváří hlavních protagonistů. Ono přece jen těch Polívkových, Langošů a Prachařů je poslední dobou nějak přespříliš! Čmaňa byl skvělý a duo pivních skautů mě taky bavilo,“ uvedl jeden z diváků.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: DO KIN MÍŘÍ NOVÁ PŘEDĚLÁVKA SLAVNÉHO DUMASOVA ROMÁNU. ZABODOVALA NA FESTIVALU V CANNES A ZÍSKALA 20MINUTOVÝ POTLESK VE STOJE

„Překvapivě fakt vtipnej a záživnej rodinnej film. A to tento žánr už tak od 12 let moc nemusím. Mile mi to připomínalo staré komedie Marie Poledňákové,“ doplnil další. „Milý film, který není moc ukecaný, je zábavný, někdy sprostý, ale hlavně u toho člověk neusne, protože se tam pořád něco děje. Každou chvíli se na Broučkovi něco po**re, takže rodina je prakticky furt na nohou. Překvapilo mě, že na tento film zas až tolik lidí nepřišlo do kina, protože to má celkem dobrý potenciál. Doporučuji zhlédnout,“ nalákal možné diváky jiný.

Rodinná komedie Prázdniny s Broučkem bude mít na Netflixu premiéru už 3. července.

Zdroj: Tiskové materiály Bontonfilmu, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.