Excelentní novinka, o které diváci mluví jako o mistrovském díle, míří na Netflix. Od kritiků má dokonce hodnocení 100 %

Eva Lenská
Foto: Sam Levy/Tango Entertainment

V září bude mít na Netflixu premiéru novinka, o které se mluví jako o excelentní, a na Rotten Tomatoes má naprosto přepychové hodnocení. Jde o komorní snímek režiséra Azazela Jacobse s názvem His Three Daughters (Jeho tři dcery), který měl minulý rok premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu.

Diváci se těší na podmanivý rodinný portrét o třech ženách. Když se zdravotní stav jejich otce zhorší, tři sobě navzájem odcizené sestry se sejdou, aby se pokusily naplánovat nevyhnutelné. Nejstarší Katie je poněkud vznětlivá. Mluví rychle a stresuje se všemi praktickými detaily. Prostřední Rachel je připravena vypadnout, neboť se rok starala o muže. A nejmladší Christina má neustále slzy na krajíčku a ze všech sil se snaží nešikovně udržet klid, zatímco všechny trčí v otcově malém bytě.

ČTĚTE TAKÉ: Z KOPCE: NOVÝ ROMANTICKÝ FILM NETFIXU PŘINÁŠÍ LETNÍ ATMOSFÉRU A KRÁSY STŘEDOMOŘSKÉHO OSTROVA KYPRU

Foto: Netflix

Snímek měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu a sklidil skvělé recenze. Na Rotten Tomatoes má dokonalé hodnocení 100 %, což se každému filmu nepovede. Tento navíc ještě nebyl v kinech a Netflix ho teprve uvede. „Skromné mistrovské dílo,“ napsal o něm jeden z recenzentů.

„Scenárista a režisér Azazel Jacobs postupně rozvíjí příběh jedné rodiny a s neobyčejnou láskou objevuje absurdní humor na smrtelné posteli a význam vzpomínek i zármutku,“ uvádí další. „Snímek nabízí jedinečně dojemný a místy černým humorem protkaný portrét vzestupů a propadů sesterství,“ dodal jiný divák.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: ČESKÝ FILM, KTERÝ BALANCUJE NA HRANĚ BIZÁRU, ABSURDNA A TRAGIKOMEDIE, NADCHL DIVÁKY. OZNAČUJÍ HO ZA ZOUFALÝ I NADĚJNÝ ZÁROVEŇ

Kdo miluje kvalitní filmy, určitě si přijde na své. Jon Frosch ve své recenzi pro The Hollywood Reporter o snímku napsal, že ačkoli postavy mohou mít pocit, že se dusí, není Jacobsovým stylem, aby diváky nutil trpět spolu s nimi. „S nenápadnou výtvarnou precizností dodává interiérům nenucený, životem opotřebovaný půvab. Několik plynulých sledovacích záběrů bytu působí téměř hladivě, jako by nám chtěly připomenout, že to byl prostor plný lásky, písní, smíchu a sdílené moudrosti i neshod. Jacobsova kamera ve filmu Jeho tři dcery zachycuje rodinné rány, ale také je léčí,“ dodal.

„Díky trojici vynikajících hereckých výkonů Carrie Coon, Elizabeth Olsen a Natashy Lyonne, které hrají bravurně, se jedná o nejsilnější počin scenáristy a režiséra od filmu Mazánek (Momma’s Man), který ho v roce 2008 vynesl na vrchol nezávislé kinematografie,“ doplnil.

Film Jeho tři dcery bude mít na Netflixu premiéru 20. září.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Netflix, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.