Akční film s Halle Berry a Markem Wahlbergem se řítí na Netflix. Ještě nevyšel a diváci už jsou z něj nadšení přejí si pokračování 

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Co když má vaše bývalá láska tajný vedlejšák, který je nejenom neuvěřitelně nebezpečný, ale přiměje vás, abyste se stali jeho součástí? Šílené, že? Právě o tomto se bude točit nový akční snímek Jednotka všedního nasazení (The Union), jehož tvůrci slibují, že bude dělnickým Jamesem Bondem. Pokud vás ani tohle nezaujalo, tak hvězdné obsazení v podobě Halle Berry, Marka Wahlberga a J.K. Simmonse určitě ano.

Mark Wahlberg a jeho dlouholetý produkční partner Stephen Levinson během pandemie neodpočívali, jelikož začali dávat dohromady děj nového akčního filmu Jednotka všedního nasazení. Později napsáním scénáře pověřili scenáristu Davida Guggenheima, který se převážně orientuje na drsnější projekty. Vše klaplo poté, co bylo vedení Netflixu ochotno po pročtení 36stránkové předlohy za film utratit nemalé peníze.

Akční snímek, o jehož natočení se postaral režisér Julian Farino, byl psán jako dělnický James Bond, a právě tak bude také vypadat. Mike (Wahlberg) spokojeně žije svůj jednoduchý život stavebního dělníka v rodném New Jersey, dokud mu do cesty opět nevstoupí jeho bývalá středoškolská láska Roxanne (Berry). Neobjevila se ovšem náhodou, ale cíleně ho vyhledala, jelikož si je vědoma, že právě on je tím pravým mužem, kterého potřebuje.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: NETFLIX NEMÁ SLITOVÁNÍ. TĚSNĚ PŘED DOKONČENÍM ZRUŠIL JEDEN ZE SVÝCH NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH SNÍMKŮ, SCI-FI S OSCAROVOU HALLE BERRY

Jako členka Unie, což je přísně tajná a trochu neortodoxní vládní agentura, jež dělá špinavou práci pro CIA a FBI, naverbuje Mikea na nebezpečnou zpravodajskou misi v Evropě. Mike je tak vržen do světa špionů a automobilových honiček, během kterých létají jiskry.

Wahlberg pro Tudum prozradil, že Mike celou dobu zůstával v New Jersey, protože cítil, že Roxanne je láskou jeho života. Doufal, že se k němu jednoho dne vrátí. Nečekal však, že mu jeho poklidný dělnický život obrátí vzhůru nohama. „Měli jakýsi zakázaný středoškolský vztah a on by udělal cokoli, aby se zase usmála. Cokoli, aby byla šťastná a on už ji nikdy nespustil z očí. To je celá jeho motivace – její úsměv,” řekl.

Dle traileru se můžeme těšit i na pořádnou dávku vtipných momentů. Po dlouhých 25 letech se Mike a Roxanne setkávají v baru, kde vzpomínají na minulost. Netrvá to dlouho, než se Mike nečekaně probudí v Londýně a zjistí, že ho čeká práce pro Unii. Organizaci, která verbuje průměrné lidi a poté je cvičí v boji.

Diváci pod anglickou verzí traileru Netflix chválí za to, že se v akční novince objeví starší herci. Wahlbergovi je aktuálně 53 let, přičemž Berry je dokonce o 4 roky starší. Opravdu nevypadá na to, že jí táhne na 60, že?

PSALI JSME TAKÉ: RECENZE: TVRDÁ ODPLATA JE NAPROSTO PŘÍŠERNÝ BÉČKOVÝ BIJÁK. ANI VÝKON JESSICY ALBA MU MOC NEPOMÁHÁ

Pomineme-li komentáře, ve kterých diváci probírají účes Berry, můžeme říci, že se převážná většina z nich na novinku těší. „Vypadá to tak dobře. Doufám, že natočí druhý díl,” píše jeden z diváků. „Dívat se na Wahlbergovy filmy je jako sledovat sérii,” uvádí další. „Zdá se mi to, anebo je chemie mezi nimi úžasná? Mocný pár, o kterém jsme nevěděli, že ho potřebujeme,” zmiňuje jiný. Dále se diváci nemohou dočkat toho, až opět uvidí v akci herce J.K. Simmonse, který v novince ztvární šéfa Roxanne.

Jednotka všedního nasazení
Foto: Laura Radford/Netflix

Jednotka všedního nasazení, akční snímek s pořádnou dávkou humoru, vstoupí na Netflix v pátek 16. srpna.


Zdroje: Netflix, Tudum, What´s on Netflix, trailer filmu Jednotka všedního nasazení

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.