Oscarový režisér Guillermo del Toro natáčí pro Netflix horor o Frankensteinovi s hvězdným obsazením

Eva Pospíchalová
Foto: Art Gallery of Ontario/Guillermo del Torro twitter

Faunův labyrint, Hellboy nebo Tvář vody jsou mistrovská díla, která pojí jméno legendárního režiséra Guiellerma del Tora. Do nového filmu o Frankensteinovi, který bude adaptací jednoho z nejpopulárnějších příběhů v historii, si pečlivě vybral jen ty nejlepší herce. Kdo přivede monstrum k životu?

Film Frankenstein (Prodigal Father) se odstartoval natáčení na jaře. Příběh se točí kolem klasického románu od Mary Shelley z roku 1818, který byl už mnohokrát adaptován. Všem je nejspíš známý příběh o Viktoru Frankensteinovi, který vytvoří obří živou bytost podobnou člověku. Kniha je i považována za první sci-fi dílo v literatuře a varuje před průmyslovou revolucí a rychlým vývojem člověka, který se může dostat až do bizarních podob (proto knižní podnázev Moderní Prometheus).

Oscarový režisér Guillermo del Toro mluvil o plánech ke zfilmování své nejoblíbenější knihy od roku 2008, kdy se připravoval na natáčení Hobbita. „Uděláme Frankensteina. Pracujeme na tom, začínáme točit v únoru. Je to film, který jsem chtěl dělat padesát let, vlastně od doby, co jsem viděl prvního Frankensteina. Je to film, který vyžaduje hodně růstu a nástrojů, které jsem neměl před deseti či dvaceti lety a teď jsem dost statečný nebo spíš bláznivý nebo tak něco. Pustíme se do toho,” pochlubil se.

Nyní máme potvrzeno, že se v hlavní roli představí herec Oscar Isaac (Laybrin lží, Bourneův odkaz, Najděte mi hrdinu, Star Wars, Duna). Další hvězdou v obsazení bude držitel dvou Oscarů, Christoph Waltz (záporák ve dvou bondovkách, Hanebný pancharti, Nespoutaný Django). Další role se ujmou dvě vycházející hvězdy, talentovaná Mia Goth (Pearl, X) a Jacob Elordi (Euforie, Stánek s polibky, Saltburn, Priscilla), který si zahraje monstrum.

ČTĚTE TAKÉ: GUILLERMO DEL TORO NA NETFLIX MÍŘÍ S ADAPTACÍ HORORU O JEDNOM Z NEJSLAVNĚJŠÍCH MONSTER ZA POSLEDNÍCH 200 LET

Další jména v obsazení jsou Charles Dance (Hra o trůny), David Bradley (Harry Potter, Hra o trůny) jako Slepý muž Lars Mikkelsen (Headhunter), jako Kapitán Anderson Christian Convery (Chlapec s parožím), Felix Kammerer (Na západní frontě klid), jako William Nikolaj Lie Kaas (Žena v kleci), jako poručík Larsen Joachim Fjelstrup (Itsi Bitsi), jako doktor Udsen Lauren Collins (Degrassi: Nová generace) a jako Ralph Ineson (Čarodějnice, Kancl) hrající dle režiséra „stěžejní křoví“.

O čem tedy film bude? Víme, že se bude odehrávat v období kolem roku 1800 a sleduje doktora Pretoriouse, jenž hledá Frankensteinovo monstrum, o kterém se předpokládá, že zemřelo při požáru před čtyřiceti lety. Pretorious totiž touží po pokračování v experimentech doktora Frankensteina (Frankenstein je mylně prezentován jako jméno uměle stvořeného monstra, je to však jméno vědce).

Film se měl původně začít natáčet v létě 2023, ale kvůli stávkám se produkce posunula. Frankensteina tedy diváci zhlédnou nejdřív v příštím roce.

Zdroje: Netflix, What’s On Netflix, Guillermo del Toro X

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.