Slovenský hit Lóve dostane pokračování. Diváci uvidí zápletku s thajským gangem i vraždu premiérky

Tereza Pulgretová
Foto: Continental film

Pokud patříte k fanouškům české a slovenské filmové tvorby, která se zaměřuje na temné aspekty současné společnosti, máme pro vás dobrou zprávu. Režisér Jakub Kroner se po třinácti letech vrátil k projektu Lóve, který vypráví drsný příběh dvou kamarádů z Bratislavy pohybujících se na hraně zákona. A jak se zdá, jejich zločinecká kariéra s velkou láskou a prvním snímkem neskončila.

Když v roce 2011 na Slovensku vyšlo krimi drama Lóve, z filmu se stal ihned obrovský hit. Tehdejší novinka od začínajícího režiséra Jakuba Kronera vedla návštěvnost tamnějších kin a překonala hranici 100 tisíc diváků. Nejenže se tak snímek zařadil k nejnavštěvovanějším kouskům na Slovensku po roce 1990, ale svojí atmosférou a scénářem se navždy zapsal do srdcí především mladých lidí z Bratislavy.

Nyní se tvůrci rozhodli příběh dvou kamarádů, Maťa a Tomáše, znovu oživit. Po děsivých událostech z jejich minulých životů se bývalý vězeň a voják cizinecké legie snaží zařadit do běžného života. Omylem se ale stane svědkem vraždy premiérky, navíc ho ze zločinu začne okolí rychle podezřívat. Maťo (Michal Nemtuda) proto uteče do Thajska za Tomášem (Jakub Gogál), který ho už kdysi jednou zradil. Ke starému příteli a jeho gangu se i přesto přidá, aniž by tušil, že se sám může ocitnout v nebezpečné hře o přežití.

ČTĚTE TAKÉ: IKONICKÉ DUO MÁDL A VOREL JEDOU V DALŠÍM PRŮŠVIHU. PO GYMPLU A VEJŠCE NATÁČÍ KOMEDII DŽOB

Protože byl první film zejména o lásce, ani v pokračování nebude chybět krásná Kristína Svarinská v roli Veroniky. Kromě „starého“ obsazení se ukáže také oblíbená slovenská herečka Jana Kolesárová. Filmaři slibují akcí nabitý thriller i bojové scény, na které dohlížela kaskadérská ikona Vladimír Furdík, jehož diváci znají ze seriálu Hra o trůny, kde si střihnul roli Nočního krále.

„Naposledy doma točil asi dvacet let dozadu, takže se dokonce těšil na to, že bude znovu mluvit slovensky,“ řekl Kroner v rozhovoru pro Rádio Europa 2. „Nevěděli jsme, jak se k nám bude chovat, ale je to fakt super týpek. Prostě obyčejný člověk, který dělá to, co ho baví,“ doplnil Nemtuda.

PSALI JSME: SLOVENSKÉ KRIMI INSPIROVANÉ SKUTEČNÝM PŘÍBĚHEM DORAZILO NA NETFLIX. DIVÁCI VŠAK NOVINKU O „ZOMBIE DROZE“ KRITIZUJÍ

Lóve 2 se ve slovenských kinech objeví 24. října, v Česku si na něj diváci zajdou až od 7. listopadu. Do té doby si však můžou zopakovat jedničku Lóve, která si na Kinoboxu vysloužila hodnocení 59 %.

„Zajímavé. Rozhodně se nedá upřít to, že má Jakub Kroner nakoukáno. Kamera i střih v moderním stylu, hudba jakbysmet. Herci poměrně dobří. Ale ten scénář. To bolí. Díry se dají přežít, ale ta závěrečná pointa s matkou, to bylo na mě trošku moc. Přesto palec nahoru,“ napsal k filmu jeden z recenzentů.

Podobně se snímek líbil i Jaroslavu Sedláčkovi z Kinoboxu. „Love není žádný producentský kalkul ani neumětelcká patlanina, je to velmi upřímná pohádka o velké lásce tak, jak o ní jako mladí sníme a tak, jak ji chceme prožívat, ať už nám je sedmnáct nebo sedmdesát,“ okomentoval.

Zdroje: Continental film, Slovenský filmový ústav, ČSFD, Lidovky, Rádio Europa 2, 24hod.sk

Hodnocení na Kinoboxu: 59 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.