Mistrovské dílo a fenomenální práce. Nový Ultraman na Netflixu naprosto uchvátil kritiky i diváky

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Streamovací gigant se před pár dny postaral o nový přírůstek do rozsáhlé franšízy Ultraman, běžně nazývané Ultra Série, která je tu s námi už od roku 1966. Série čítající přes třicet seriálových verzí, na tři desítky filmů a bezpočet propagačních předmětů diváky stále baví natolik, že i nejnovější animovaný snímek Ultraman: Výš a výš (Ultraman: Rising) se ve světě Netflixu dere do čela sledovanosti. A boduje i u nás!

Je to neuvěřitelné, ale po dlouhých 58 letech se franšíza Ultraman stále rozrůstá. O nejnovější přírůstek se postaral Netflix, který do této franšízy pomocí CG-animovaného seriálu Ultraman zabrouzdal už v roce 2019. Ačkoli o vznik této seriálové verze a novinky Ultraman: Výš a výš se postaral Netflix, tak snad kromě toho, že jsou oba tyto kousky součástí franšízy, nemají nic společného.

Většina projektů Ultramana je samostatných, což znamená, že se nemusíte orientovat v jednotlivých seriálech anebo filmech. To stejné platí i u Výš a výš, kdy Netflix pro svůj film vymyslel zcela nové hlavní postavy, které se nikdy neobjevily v předchozích kouscích. Nový Ultraman, kterého Netflix právě představil, se v průběhu filmu stává lepší verzí sebe sama nejen jako hrdina, ale i jako člověk. Ken Sato se z relativně sobecké celebrity, které se podařilo prorazit v baseballu, proměňuje v plnohodnotného hrdinu, jenž chápe, že je někdy potřeba přinášet oběti.

Celá franšíza Ultra Série je zasezena do světa, v němž se vyskytují obrovitá monstra, kterým se říká kaiju. Tento svět je dokonce vnímán jako filmový žánr z poválečného Japonska, jenž se pohybuje na pomezí sci-fi a fantasy. Jen pár dní novému přírůstku této franšízy stačilo na to, aby se dle údajů zveřejňovaných FlixPatrol dokázal ve světě probojovat na 3. místo v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu. U nás si novinka rovněž nevede špatně, protože se v TOP 10 nachází na 4. místě.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ANIMOVANÉ NOVINKY V ROCE 2024: JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH HITŮ NETFLIXU, KTERÝ SE PYŠNÍ 91 % NA ČSFD, PŘICHÁZÍ S NOVOU ŘADOU

Sledovanost na Netflixu
Foto: FlixPatrol

Kritici novince Ultraman: Výš a výš, ve které se Ken Sato vrací domů, aby po svém otci převzal plášť Ultramana, přičemž se nečekaně stane rodičem mláděte kaiju, na světovém Rotten Tomatoes udělili krásných 81 %. V podstatě souhlasně se shodli na tom, že se jedná o velice propracovaný rodinný film, který si mohou užít i diváci, jež se ve světě monster vůbec neorientují.

„Ultraman: Výš a výš je jedním z nejlepších animovaných filmů, které jsem na Netflixu kdy viděl. Doufám, že povede k několika dalším filmům, ale to už je na uživatelích Netflixu, aby o tom svým sledováním rozhodli. Doufám, že se na to všichni podíváte,” říká na adresu novinky jeden z kritiků. „Je to dojemný animovaný film, který nabízí dokonalou kombinaci akce, dramatu a srdceryvných momentů. Ať už jste dlouholetými fanoušky této franšízy anebo úplnými nováčky, tento film rozhodně stojí za zhlédnutí,” uvádí další.

PSALI JSME TAKÉ: APOKALYPTICKÝ THRILLER PLNÝ KRVELAČNÝCH MONSTER ZNOVU OVLÁDNE NETFLIX. JEHO PŘEDCHOZÍ ŘADY MNOHA DIVÁKŮM NEDALY SPÁT

Diváky novinka posadila na zadek, protože jí udělili neuvěřitelných 94 %. Ve svých recenzích vyzdvihují dechberoucí animaci a výkony dabérů, kteří jednotlivým postavám vdechli život. „Je to krásné mistrovské dílo. Jako dítě jsem zbožňoval Godzillu a i teď ji mám stále rád,” píše divák, který jedním dechem dodává, že zápletka novinky je perfektní. „Po všech stránkách fenomenální práce,” hodnotí Výš a výš další.

Pokud se podíváme na to, jak si Ultraman: Výš a výš vede u nás, viděli bychom na Česko-Slovenské filmové databázi hodnocení 60 %. Nicméně se to může ještě změnit, jelikož novinku v době psaní tohoto článku neohodnotilo ani sto hodnotících.

„Japonská kultura je tam znát hodně, nicméně to není na škodu. Mě to bavilo a dvě hoďky s malou příšerkou utekly jako voda,” píše jeden z diváků a další dodává: „Sympatický hrdina, neméně působivá animace, akční příběh, který bude bavit i dospělé. Dobrý soundtrack. Bavilo nás to se synem oba.”


Zdroje: Netflix, ScreenRant, FlixPatrol, Rotten Tomatoes, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.