Srdcervoucí snímek Osudově blízko míří na Netflix. Má být tak smutný, že se diváci neubrání slzám

Eva Lenská
Foto: Netflix

Na srdcervoucí romantické filmy jsou Japonci experti. Jejich fanoušci se opět mohou radovat, protože Netflix už brzy přinese další. Snímek s názvem Osudově blízko (Drawing Closer) je natočen podle úspěšného románu a diváky dojme. Bez kapesníčků se asi tentokrát neobejdou.

Akita Hayasako (Ren Nagase) je talentovaný umělec. Chtěl by se zúčastnit výstavy, ale pak je mu diagnostikována vážná choroba srdce, která nejde léčit. Lékaři mu oznámí, že mu zbývá jen rok života. Podléhá zoufalství, přesto nedává najevo žádné emoce.

Jednoho dne se v nemocnici seznámí s Harunou Sakurai (Natsuki Deguchi), dívkou, která ráda maluje. Také ona je těžce nemocná a podle doktorů do půl roku zemře. Bere to jinak než Akita, projevuje neochvějnou odvahu vůči smrti a je velmi pozitivní. Není divu, že hrdinu zaujme a on se rozhodne, že jí zpříjemní poslední měsíce života. O své nemoci jí však neřekne. Jak se více poznávají, vyvstává jedna otázka: Mohou se do sebe zamilovat, když jim zbývá tak málo času?

ČTĚTE TAKÉ: FANOUŠCI BRIDGERTONOVÝCH MAJÍ ZLOMENÉ SRDCE A NĚKTEŘÍ PŘÍMO ZUŘÍ. OSUD FRANCESKY JE PODLE NICH VELICE KRUTÝ

Dojemný příběh, který má zabrnkat na city diváků, natočil režisér a scenárista Takahiro Miki podle románu Ao Mority s názvem Yomei Ichinen to Senkoku Sareta Boku ga, Yomei Hantoshi no Kimi to Deatta Hanashi. V překladu znamená „Příběh o tom, jak jsem já, kterému bylo řečeno, že mu zbývá jen rok života, potkal tebe, které zbývá jen půl roku“. Emocionální hloubku filmu umocňuje soundtrack, který složil Seiji Kameda.

„Přijal jsem tu roli, protože jsem nikdy nehrál v klasickém milostném příběhu, jako je tento. Když se ohlédnu zpět, myslím, že film je plný laskavosti. Písně ve filmu a hudba od Kamedy jsou nádherné. Závěrečná scéna mě dojala k slzám,“ prozradil Ren Nagase po zhlédnutí filmu.

Japonský snímek Osudově blízko bude na Netflixu dostupný od 27. června.

Zdroje: About Netflix, What’s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.