Největší úspěch v Cannes: Nový film se Zoe Saldañou a Selenou Gomez zvedl diváky ze židle a vysloužil si 9minutový potlesk ve stoje

Foto: Pathé Films/Shanna Besson

Španělsky psané hudební drama Emilia Pérez, v němž si zahrály Zoe Saldaña, Selena Gomez a Karla Sofía Gascón, si zatím vysloužilo největší potlesk vestoje na letošním filmovém festivalu v Cannes. Získá jeho režisér další Zlatou palmu?

Selena Gomez si utírala slzy, když celý sál devět minut v kuse tleskal doprovázený spoustou houkání, pískání a jásotu. Během potlesku ve stoje režisér Jacques Audiard zamával kloboukem na balkóně, zatímco Saldaña a Édgar Ramírez se emotivně objímaly.

Audiard  je pravidelným účastníkem filmového festivalu v Cannes a v roce 2015 získal Zlatou palmu za film Deephan. V jeho nejnovějším filmu Emilia Pérez, odehrávajícím se v Mexiku, hraje Zoe Saldaña Ritu, překvalifikovanou a podhodnocenou právničku, jejíž firma má větší sklon pomáhat zločincům než hledat spravedlnost.

Jednoho dne ji nečekaně obávaný vůdce drogového kartelu Manitas (Gascón) naverbuje, aby mu pomohla tajně dokončit operaci změny pohlaví, aby se stal ženou, kterou vždy chtěl být. Selena Gomez zde hraje jeho nic netušící manželku.

Emilia Pérez patří mezi nejpozoruhodnější filmy na letošním festivalu v Cannes, společně s filmem Aliho Abbasiho The Apprentice a Last Showgirl s Pamelou Anderson v hlavní roli. Kromě Zlaté palmy může Audiardův film vyhrát také Queer palmu, která oceňuje tituly zabývající se LGBTQ tématy a uděluje ji porota, které předsedá belgický filmař Lukas Dhont.

Film bude po premiéře v Canned uveden ve francouzských kinech. Jestli se v budoucnu dostane také na streamovací platformy, a na kterou, to je zatím ve hvězdách.

ČTĚTE TAKÉ: NEJZAJÍMAVĚJŠÍ FILMY Z CANNES 2024: POHÁDKOVÝ TRIPTYCH S EMMOU STONE, AKČŇÁK S HEMSWORTHEM I JEDEN ČESKÝ ZÁSTUPCE

Emilia Pérez
Foto: Pathé Films/Shanna Besson

Zdroje: Film Festival Cannes, NY Post, Rolling Stone

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.