Nový dokument Netflixu zavede diváky do světa, který doposud nikdo jiný nespatřil

Eva Lenská
Foto: Netflix

S dokumenty o přírodě a zvířatech Netflix rozhodně nešetří, a tak se diváci můžou těšit na další. Přírodopisný snímek Ze života levhartů (Living with Leopards) pěkně z blízka přiblíží cestu životem dvou levhartích mláďat od jejich prvních dnů po narození až po dospělost. Takové dobrodružství jistě zaujme celou rodinu.

Samice Levharta vrhne obvykle dvě mláďata, může jich však být i víc. Malé šelmičky se rodí slepé a bezbranné. V prvním roce života můžou padnout za oběť jiným šelmám, proto i zmíněný dokument v upoutávce naznačuje, že první dva roky jsou pro ně nebezpečné a klíčové. Jestliže je mláďata zvládnou, dá se říct, že mají vyhráno.

ČTĚTE TAKÉ: DECHBEROUCÍ FILMOVÝ ZÁŽITEK: PLANETA OPIC V NOVÉM KABÁTĚ VSTUPUJE DO KIN. TRAILER JE NAPROSTO FENOMENÁLNÍ

Foto: Netflix

Dokumentární snímek Ze života levhartů diváky zavede do světa, který doposud nikdo jiný nespatřil. Budou sledovat první krůčky levhartích mláďat žijících se svou matkou v africké savaně. Uvidí, jak rostou, zdolávají různé překážky a stávají se dospělými lovci.

Dokument mají na svědomí britský režisér Alex Parkinson a světoznámý kameraman divoké přírody Brad Bestelink, jenž se podílel na seriálu Zázračná planeta a filmu Delta Okavanga: Kousek ráje, které měly u diváků velký úspěch.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: SILNÝ, ALE ZÁROVEŇ VELMI SMUTNÝ PŘÍBĚH: NA NETFLIX MÍŘÍ DRAMA, KTERÉ JE PODLE NĚKTERÝCH DIVÁKŮ NEPRÁVEM PŘEHLÉDNUTÝ KLENOT

Brad Bestelink dokument také namluvil a kromě toho se usadil v africké přírodě, aby mohl levhartí rodinku zblízka sledovat. Netušil, kam se jejich příběh bude ubírat, ale věděl, že půjde o něco velkolepého. Představte si, že máte doma kočku s mláďaty. Jistě je fascinující denně sledovat, jak rostou. Vidět růst a dospívání malých levhartů je jistě ještě úžasnější a vlastně i nebezpečnější, protože každá matka si svá mláďata chrání.

Přírodopisný snímek Ze života levhartů, bude na Netflixu dostupný od 10. května i s českým dabingem.

Zdroje: Netflix, Wikipedie, Firsthowing

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.