Režisér thrilleru Sněžné bratrstvo s Netflixem spolupracuje na dalším potencionálním hitu. Opět inspirovaném skutečnými událostmi

Eva Pospíchalová
Foto: Netflix

Film Sněžné Bratrstvo (Society of the Snow) minulý rok obletěl svět a nasbíral mnoho ocenění. Také se stal druhým nejúspěšnějším zahraničním filmem v historii Netflixu. Není se divu, že Netflix opět spojil s jeho režisérem A. Bayonou. Ten je tentokrát jedním z producentů nového politického thrilleru A Ghost in Battle (Un Fantasma En La Batalla), který se podobně jako Sněžné bratrstvo inspiruje skutečným příběhem.

Film A Ghost in Battle bude vyprávět příběh na základě skutečných událostí a zkušeností členů Guardia Civil (národní četnické gardy), kteří aktivně bojovali proti terorismu a byli zásadními postavami historického, politického a společenského dění 90. let a nového tisíciletí ve Španělsku. Film se zaměří na Amaiu, mladou příslušnici stráže, která pracuje více než deset let v utajení v rámci teroristické organizace ETA, aby odhalila jejich úkryty v jižní Francii.

K obsazení nového filmu (k vidění na úvodním snímku) patří například Susana Abaitua, Andrés Gertrúdix, Iraia Elias, Raúl Arévalo a Ariadna Gil. O produkci se postarají Belén Atienza, Sandra Hermida a právě J.A. Bayona, který režíroval výše zmiňované úspěšné Sněžné bratrstvo.

ČTĚTE TAKÉ: KATASTROFICKÁ FILMOVÁ NOVINKA, KTERÁ ODROVNALA DIVÁKY PO CELÉM SVĚTĚ, PO 11 DNECH OD VYDÁNÍ PŘEPISUJE HISTORICKÉ TABULKY NETFLIXU

„Mluvit o filmu před natáčením nosí smůlu, takže místo mluvení o budoucnosti raději mluvím o minulosti. Asi před pěti lety mě Belén Atienza požádala, abych napsal příběh o ETA. O několik měsíců později jsem jí dal první verzi scénáře, který vyprávěl příběh agentky Guardia Civil v utajení – postavy založené na různých příbězích a zkušenostech špionů, žen a mužů, kterým se podařilo do ETA vniknout. Belén mě požádala, aby byl příběh něčím víc než jen thrillerem, a mě je postupem času víc a víc jasnější, že Ghost in Battle nebude jen o komplikovaných životech hlavních postav, ale doufám, že i vyhaslé životy v pozadí dostanou prostor a význam,” říká k novému snímku jeho režisér a scenárista Agustin Diaz Yanese.

„Je pro nás ctí znovu spolupracovat s velkým Díazem Yanesem, který v duchu evropského politického thrilleru zkonstruoval fascinující napínavý příběh v kontextu zásadní dekády v boji proti ETA, v kterém mělo násilí skupiny silný dopad na španělskou společnost,“ řekla Netflixu producentka Belén Atienza.

„Agustín Díaz Yanes je nejen jednou z nejvýznamnějších postav španělské kinematografie, ale také výjimečným svědkem nedávné historie naší země. Od našich prvních rozhovorů o filmu jsem byl ohromen jeho hlubokými znalostmi událostí, které scénář popisuje. Těším se, až si španělská kinematografie opět užije jednoho ze svých nejlepších režisérů, který pevně a vášnivě čelí výzvě vypořádat se s tak delikátním a složitým tématem, jakým je baskický ozbrojený konflikt,“ dodal J.A. Bayona.

Zdroje: Netflix, Wikipedia

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.