Válečný epos o geniálním stratégovi a postrachu římských vojsk Hannibalovi míří na Netflix. Hlavní roli ztvární oscarový Denzel Washington

Michaela Pašková
Foto: Sony Pictures Entertainment

Netflix začal pracovat na válečném eposu, který má všechny předpoklady k tomu, aby se stejně jako jeho hlavní postava zapsal do historie. Zkušený herec Denzel Washington bude u toho v hlavní roli.

Denzel Washington během své letité herecké kariéry ztvárnil mnoho ikonických rolí. Hrál zkorumpované policisty, bývalé fotbalové hráče nebo opilé piloty. Nyní se ujme role jednoho z největších vojevůdců v historii.

Dvojnásobný držitel Oscara se právě upsal roli Hannibala, kartaginského generála, stratéga a taktika, který se proslavil tím, že na počátku druhé punské války jeho armáda, jejíž součástí byli i váleční sloni, pochodovala z Ibérie přes Pyreneje, jižní Galii, Alpy až na sever Apeninského poloostrova. Za jeho života se mu podařilo rozdrtit několik římských vojsk. Než aby vpadl do zajetí Římanů, spáchal legendární generál sebevraždu.

Osudoví nepřátelé, Římani, se inspirovali některými jeho strategickými kroky, které začali používat. Napoleon Bonaparte a další vojevůdci neváhali Hannibala označovat za otce strategie.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 5 NEJLEPŠÍCH VÁLEČNÝCH FILMŮ A SERIÁLŮ, KTERÉ V ROCE 2023 ZATÍM VYŠLY NA NETFLIXU. JEDEN SE DOKONCE NATÁČEL V ČESKU

Válečný epos vzniká na základě dohody, kterou Netflix uzavřel s produkční společností Hill District Media. Tu vede filmový režisér Antoine Fuqua, jenž se samozřejmě postará o režii připravované novinky. Mezi jeho předchozí projekty patří například snímky Král Artuš, Odstřelovač, Pád Bílého domu, Bojovník, Sedm statečných a Equalizer 2. Jak můžete vidět, nebude to poprvé, co budou Washington a Fuqua spolupracovat. Navíc se herec bude podílet na produkci. Scénář napíše třikrát na Oscara nominovaný John Logan, který stojí za hity Gladiátor, Letec a Skyfall.

Datum premiéry zatím není na obzoru, ale předpokládá se, že Hannibal na Netflix napochoduje brzy.

Připravovaný snímek o Hannibalovi není jediným válečným eposem, na kterém se v současnosti oscarový herec podílí. Zahrát by si měl rovněž v pokračování snímku Gladiátor.


Zdroje: Tudum, Variety, The Hollywood Reporter, WikipediE

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.