Nový psychologický thriller ovládl sledovanost Netflixu po celém světě. Někteří diváci se však stydí, že ho vůbec dokoukali

Foto: Netflix

Na Netflix dorazil 1. listopadu psychologický thriller Uvězněna ve vlastním těle (Locked In), který se stal aktuálně nejsdělovanějším filmem na Netflixu po celém světě. Recenze na něj však příliš chvály nepějí. Stojí tedy za to si ho pustit?

Režie nového psychologického thrilleru Uvězněna ve vlastním těle se ujala Nour Wazzi, která již pro Netflix pracovala na sci-fi seriálu Poslední autobus. Ve filmu sledujeme příběh Liny, která se postaví proti zdánlivě křehké a zraněné tchyni Katherine. Aféra však zavede mladou ženu na cestu plnou tajemství, zrady a dokonce i vraždy. Aby toho nebylo málo, odhalí tajemství, které ji může zničit. Otázkou však je, kdo je vlastně oběť, Lina nebo Katherine?

Více jsme o filmu psali zde.

Film Uvězněna ve vlastním těle se okamžitě dostal do čela tabulky TOP 10 aktuálně nejsledovanějších filmů na Netflixu po celém světě, kde se drží už několik dní. V České republice je film zatím na 4. místě.

Co se však týče recenzí, film, pod jehož scénářem je podepsán Rowan Joffe, si moc dobře nevede. Na ČSFD má aktuálně pouhých 49 %. „Ze začátku trochu divný film, ale když to do sebe začne všechno zapadat, najednou se na to dá dívat. Líbila se mi ta uzemněná surovost a hlavně silná postava totálního manipulátora a naivní dívky, která skvěle odráží realitu,“ píše však jedna z těch recenzí, které filmu daly alespoň tři hvězdy.

Ještě horší hodnocení udělili snímku diváci v zahraničí. Na Rotten Tomatoes má pouhých 22 %. „Špatně natočené, špatně zrežírované a špatné, špatné herecké výkony. Pouze slušný výkon Anny Friel. Celé to bylo tak neohrabané a nudné, že se vlastně stydím, že jsem to sledoval až do konce,“ píše jeden z místních recenzentů.

Najdou se ale i diváci, kterým se film moc líbil. Každý má zkrátka jiný vkus a názor. Za nás je však Uvězněna ve vlastním těle slabší průměr a není potřeba filmem ztrácet čas. Netflix vydal v poslední době spoustu daleko lepších filmů a seriálů.

Zdroje: Netflix, autorka článku, Rotten Tomatoes, ČSFD, FlixPatrol

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.