Thriller Balerína boduje na Netflixu. Podle prvních recenzí obsahuje jedny z nejlepších akčních scén

Foto: Yoo Eun Mi/Netflix © 2023

Na Netflix dorazil další akční kousek z Jižní Koreje. Baletka (Ballerina) si ihned po vydání vybojovala místo v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu ve světě a filmoví kritici nešetří chválou a pozitivními recenzemi.

V pátek 6. října na Netflix dorazil jihokorejský akční thriller Baletka, v němž hlavní roli Ok Ju ztvárnila herečka Jeon Jong Seo. Jako bývalá osobní strážkyně, která vyniká v bojových uměních, boji s mečem, střelbě a jízdě na motorce, chce pomstít svou nejlepší kamarádku – baletku Min Hee (Park Yoo Rim). Hnána pomstou se Ok Ju nebojí ničeho. Vyčítá si, že Min Hee nedokázala ochránit a je připravena riskovat svůj život. I když na první pohled vypadá jako křehká panenka, zdání klame.

Více o filmu Baletka jsem již psali zde.

Baletka se aktuálně drží na 5. příčce mezi 10 aktuálně nejsledovanějšími filmy na Netflixu na světě. Na Rotten Tomatoes jí kritici obdarovali pěkným 100% hodnocením. Od publika pak získala 90 %. „Balerína je jedním z nejlépe vypadajících filmů roku a obsahuje jedny z nejlepších akčních scén, jaké jsem kdy viděl,“ píše o filmu Pramit Chatterjee z Digital Mafia Talkies. „Možná je jeho příběh jednoduchý, ale atmosféra, audiovizuální zobrazení a ústřední postava filmu jsou výjimečné,“ hodnotí zase Ricardo Gallegos z La Estatuilla. Casey Chong pak chválí kameru, která zvyšuje napětí a pozvedává akční scény o úroveň výš.

Se záběry a akčními scénami je spokojena i většina diváků. Jelikož se hlavní hrdince ne vždycky všechno podaří, působí dle recenzí lidštěji a nutí diváka více s ní soucítit. I když příběh filmu není sám o sobě kdoví jak silný, provedení a bojové sekvence vše zachraňují a dělají z něj skvělý kousek.

Zdroje: Netflix, Flixpatrol, Rotten Tomatoes, Casey Movie Mania, Digital Mafia Talkies, La Estatuilla

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.