Temný snímek plný vnitřních bojů a špíny: V novém thrilleru Netflixu se turisté vydají vstříc netypické atrakci

Eva Lenská
Foto: Kadokawa / Star Sands

Temné thrillery z Japonska bývají velmi oblíbené zejména pro svou originalitou. Na Netflix nyní míří žhavá novinka s názvem Vesnice (Village). Uvidíte v ní skládku a hromady odpadků ve zcela jiném světle, než jste doposud byli zvyklí. Lákavé je i obsazení. Ve filmu hraje například mladý nadějný herec Ryusei Yokohama známý ze seriálu Novinářka.

Yu Katayama (Ryusei Yokohama) pracuje na obří skládce a žije se svou matkou (Naomi Nishida) závislou na pačinku. Mladík má výraz trpícího psa, neboť ho šikanují v práci, ale nedokáže se přimět k tomu, aby se jakkoliv bránil. Navíc splácí matčiny dluhy obhroublému gangsterovi (Tetta Sugimoto) a cítí, že nemůže vesnici jen tak opustit a nechat matku napospas osudu. Nemá tedy žádné sny a ani žádnou naději.

Vše se změní, když se o něj začne zajímat kamarádka z dětství Misaki Nakai (Haru Kuroki), která se nedávno vrátila z Tokia. Napadne ji, že udělá z vesnice turistickou atrakci a z Yua průvodce po recyklační továrně, jež páchne na dálku a zlověstně se tyčí nad vsí jako hrad středověkého lupiče. To se však nelíbí hromotluckému synovi zkorupovaného starosty Ohashimu (Wataru Ichinose). Yu je totiž synem zločince, který před lety způsobil v okolí pořádný skandál.

ČTĚTE TAKÉ: Muži jsou chovaní jako vzácní hřebci a nuceni oplodňovat ženy, které jim vládnou. Skandální anime na motivy populární mangy míří na Netflix

Foto: Kadokawa / Star Sands

Misaki je ale velmi odhodlaná a nebojí se dosáhnout svého cíle i přes postel. Yu tak díky ní nabere sebevědomí a turisté se na prohlídky jen hrnou. Je ale normální, aby návštěvníky vsi, která byla kdysi proslulá velkolepými představeními japonského tradičního divadla Nó, okouzlila špinavá továrna a skládka plná odpadků? Nevlezly jim jen na mozek smrduté výpary? Právě tato otázka vnáší do obyčejné malebné vísky až dystopickou atmosféru. A kořeny zla bují všude, tak proč ne na hromadě odpadků?

Podle režiséra Michihito Fujiiho vesnice charakterizuje pocit beznaděje. Zavádění nových způsobů je zde považováno za kacířské a místní komunita je plná utlačovatelů. Kdo vyčnívá, musí se přizpůsobit a ne rozbít okovy, jako to zkusil Yu. Temný snímek je plný vnitřních bojů, špíny a prchavých snů. Ačkoliv rozhodně nejde o film, který by byl pro každého diváka, svým způsobem je určitě výjimečný.

Vesnici můžete dát na Netflixu šanci už od 16. června.

Zdroj: Mashable, japantimes, asahi

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.