13 filmových hitů, které jsou nově dostupné na Netflixu s češtinou: Čelisti, Spider Man i jedna z nejlepších gangsterek

Foto: Columbia Pictures

Netflix čas od času do svého portfolia přidá starší filmové hity, které si rádi pustíme i po letech. Tentokrát byl velice štědrý. Přidal oblíbené filmy pro celou rodinu od neohrožených Tučňáků z Madagascaru po Shreka. Také děsivý thriller Čelisti, dobrodružnou Velkou čínskou zeď, jednu z nejlepších gangsterek Tenkrát v Americe nebo legendárního Spider Mana. Všechny filmy mají český dabing nebo titulky.

Čelisti

Šéf místní policie Martin Brody společně s policistou Hendricksenem na pláži objeví hlavu a část ženského trupu. Lékař je přesvědčen, že žena byla napadena žralokem. Brody si uvědomuje nebezpečí a chce nechat zavřít pláže, což se ovšem nelíbí starostovi, protože městečko je závislé na turistech. Později se další obětí stane malý chlapec. Do pátrání se zapojí nejen policie a ichtyolog Matt Hooper, ale také desítky amatérských lovců, kteří se sem sjeli pod vidinou odměny, kterou za dopadení žraloka nabídla matka mrtvého chlapce. Po dalším napadení starosta konečně přiznává vážnost situace a najme profesionálního lovce Quinta. S ním se na moře vydává i Hooper a Brody. Když žraloka najdou, jsou šokováni jeho velikostí.

Příběh žraloka

Rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Je nepoučitelný a brzy sází i na dostizích mořských koníků. Prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán. Zinscenují souboj, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny a Lenny může zmizet. Angie ale jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Mafiáni ji ale unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu.

Tučňáci z Madagascaru

Skipper, Kowalski, Rico a Vojín jsou nejvýkonnější úderná jednotka tajných agentů. Jsou připravení kdykoliv a kdekoliv zasáhnout. Když se objeví nebezpečí v podobě doktora Octaviuse Brinea, který nesnáší tučňáky, musí tučňáci sebrat všechnu odvahu a dát se s ním do boje. Krutý boj bez pravidel si ale všichni náramně užívají. Brzy se tučňáčí jednotka setkává s tajnou organizací Severák, elitní mezidruhovou jednotkou zaměřenou na pomoc všem tvorům. A tak mají co dělat nejen s Octaviusem ale i s konkurenční partou.

Rozpolcený

V Kevinovi se skrývá 23 různých osob. Každou chvílí se má objevit čtyřiadvacátá, potlačená, která je připravena zhmotnit a ovládnout všechny ostatní. Kevin, který je donucen unést tři dospívající dívky vedené svévolnou a všímavou Casey, se dostává do války o přežití se všemi svými já. Stejně jako všichni kolem něj. Pomoci se mu sice snaží psycholožka Dr. Fletcher, ale zdá se, že na jeho mimořádné rozpolcení nestačí ani její letité zkušenosti. Vyznat se v něm pokouší i jedna z vězněných dívek, Casey, která chce Kevinova stavu využít k útěku. Jakožto holka s mučivým traumatem z dětství je navíc mimořádně odolná a vynalézavá a má silně vyvinutý instinkt k přežití.

Velká čínská zeď

Její tvůrci museli mít dobrý důvod, proč z ní udělali největší stavbu na světě. Velká čínská zeď je opředena mnoha mýty. Matt Damon hraje mnoha bitvami zoceleného žoldáka Williama Garina, který přijel na Dálný východ získat tajemství střelného prachu. Mimořádně nebezpečná mise ale nemohla dopadnout dobře, a ani Garin se nedokázal ubránit přesile bojovníků Bezejmenného řádu. Jejich prvotním úkolem je ochrana masivní a zdánlivě nekonečné zdi, při pohledu na níž by Garinovi i jeho příteli Pero Tovarovi, kterého si zahrál Pedro Pascal, spadla čelist, kdyby jim nehrozila poprava. Na tu však nedojde, na zeď zaútočí armáda monster a pomoc Pera a Garina se velmi hodí.

Strážce

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje.

Hitch: Lék pro moderního muže

Zdvořilý dohazovač Alex „Hitch“ Hitchens, točící se kolem věčné hry lásky, zaručuje, že každý muž může získat dívku svých snů, pokud překoná své obavy a bude se řídit jeho neomylnými radami. Když však nesmělý účetní Albert Brennaman požádá o jeho pomoc, aby upoutal pozornost bohaté a krásné dědičky Allegry Cole, Hitch nečekaně objeví svou vlastní dokonalou partnerku, novinářku Saru Melas. Hitch poruší své zásady a pozve ji na rande. Přes drobné nehody se s ní začne sbližovat. Situace se ještě zhorší, když se v tisku objeví fotografie Alberta s Allegrou a šéf nařídí Sáře, aby se na nový vztah ostře sledované celebrity zaměřila.

Shrek 1, 2, 3

Odvážný zlobr Shrek pátrá se svým kamarádem oslem po krásné princezně Fioně. Za její záchranu chce od intrikána Lorda Farquadda získat zpět svou milovanou bažinu. Všechno se ale zvrtne, když Shrek zjistí, že má s Fionou mnoho společného a přeskočí mezi nimi jiskra. V dalších dílech budou společně se svými přáteli zažívat mnoho dalších dobrodružství.

The Amazing Spider Man

Peter Parker je středoškolák, který nemá moc kamarádů. On sám je trochu podivín, jehož v dětství opustili rodiče a svěřili ho do péče strýce Bena a tety May. Stejně jako většina mladých lidí v jeho věku hledá Peter svou identitu a zároveň prožívá první lásku. Společně se svou dívkou Gwen Stacy se potýkají s bouřlivými city, závazky a tajemstvími. Peter jednoho dne objeví otcův tajemný kufřík a rozhodne se vydat po stopách svých rodičů, aby pochopil, proč ho opustili. Pátrání ho zavede přímo do Oscorpu a laboratoře otcova bývalého kolegy Curta Connorse, kde se musí postavit doktorovu alter egu, Lizardovi. Petr je přitom nucen učinit několik rozhodnutí, která mu navždy změní život.

Spider Man 2

Tobey Maguire je tu opět coby Spider-Man, který jako jediný může zachránit New York. Skvělý fyzik, dr. Otto Octavius se nešťastnou náhodou promění v zuřivé osmiramenné monstrum, Doc Ocka. Superinteligentní robot s chapadly na jeho zádech ovládá jeho mysl a nic nemůže zastavit práci na silném elektrickém zdroji. Město volá svého hrdinu na pomoc, ale Spidey nikde není! Být dál Spider-Manem je pro Petera Parkera téměř nemožné a on se musí rozhodnout, jestli opustí studium a lásku svého života, MJ. Jenže když Doc Ock unese MJ, aby se dostal ke Spider-Manovi, Peter Parker nemá jinou možnost. Vrací se zpátky do akce plné dobrodružství a vzrušení, jaké ještě sám nezažil.

Tenkrát v Americe

Newyorský gangster David Aaronson, přezdívaný Noodles, uprchne z města před federálními agenty. Vrátí se až po pětatřiceti letech. Na známých místech ho pronásledují vzpomínky na mládí, kdy začínal jako vůdce klukovské bandy v židovské čtvrti. Jeho nejlepším přítelem se stal stejně schopný Max Bercovicz. Oni a další mladíci si v dobách prohibice dokázali vybudovat silné postavení v newyorském podsvětí. Zároveň by však nemohli přežít bez silného přátelského pouta a vzájemné důvěry. Jeden z nich však toto pouto přerušil, když na telefonu vytočil číslo policejní stanice.

Zdroje: TV Nova, CinemArt, ČSFD, HBO, Bonton Film, ČT

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.