Satirická komedie, která si utahuje z korupce, vás pobaví na Netflixu. Příběh je inspirován skutečnými událostmi

Eva Lenská
Foto: Netflix

Fanoušci bollywoodských filmů, Indie a starického humoru si opět přijdou na své. Netflix má pro ně překvápko v podobě krimi komedie s netradičním názvem Kathal: Záhada chlebovníku (Kathal: A Jackfruit Mystery). Už samotná upoutávka slibuje spostu a legrace a chytlavých melodií.

Mladá policistka Mahima (Sanya Malhotra) je pověřena mocným politikem, aby vypátrala dva ukradené chlebovníky z jeho osobní zahrady. Ač je případ spíš směšný, policistka ho bere vážně a k hledání ukradených plodů využívá všechny dostupné prostředky, přestože tak čelí všemožným výzvám.

Příběh je inspirovaný skutečnými události, ale odehrává se ve fiktivním městě Moba. Poukazuje na důležitost povinnosti, odpovědnosti a úlohy policejních orgánů při prosazování zákona a udržování pořádku ve společnosti. Když totiž policistka získá zpět kathaly, nastolí tím ve společnosti spravedlnost. Jelikož jde o pouhé ovoce, je to ovšem poněkud komické.

ČTĚTE TAKÉ: Dramatická upoutávka k 7. řadě seriálu Cizinka poukazuje na Americkou revoluci a spoustu nebezpečných situací

V Jižní Indii se chlebovníku říká kathal a vegetariánské domácnosti jej považují za skvělou náhradu masa. Snímek pomocí chlebovníku satirizuje zpravodajská média, politickou korupci, slepou víru a má potenciál být osvěžujícím zpestřením mezi obvyklými bollywoodskými bijáky. Jak je u těchto filmů zvykem, nebude chybět ani chytlavá hudba. Tu mají na svědomí Ram Sampath a Amishra.

Film je celovečerním režijním debutem Yashowardhana Mishry, jenž o něm řekl: „Každá postava byla vytvořena s mimořádnou promyšleností a hloubkou, což dalo každé z nich obrovské spektrum charakterových skic, s nimiž jsem mohl pracovat, což mi pomohlo oživit všechny aspekty filmu. Jsem nesmírně poctěn tím, že se tento příběh prostřednictvím Netflixu dostane k milionům diváků nejen v Indii, ale po celém světě.“

Krimi komedie Kathal: Záhada chlebovníku bude na Netflixu dostupná od 19. května.

Zdroj: Netflix, Devdiscourse, Indiatimes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.