Další česká komedie míří na Netflix. I když je dost průměrná, je jedna skupina lidí, kterou určitě potěší

Eva Lenská
Foto: Karel Cudlín

Kdo má rád psy, humor a romantiku, může se těšit na českou komedii Řekni to psem. Netflix ji uvede už za pár dní. Zajímavá je především obsazením, roztomilou border kolií a tím, že scénář napsala česká spisovatelka a scenáristka Irena Obermannová.

Dita (Berenika Kohoutová) touží po miminku, jenže její přítel Filip (Igor Orozovič) není na rodinu připraven. Ačkoli ví, že nemá psy ráda a nikdy žádného nechtěla, daruje jí border kolii. Ještě horší je, že ji podvádí s její kámoškou a zároveň šéfovou Gábinou (Hana Vagnerová), takže přijde i o práci.

Nakonec to dopadne tak, že Dita skončí sama a se psem, o kterého nestála. Pejskařskou komunitou dříve opovrhovala a nyní se s ní musí stýkat. A taky uklízet psí exkrementy, které vyloženě nesnáší. Nalezne opět štěstí a sblíží se svým hravým, roztomilým a nečekaným dárkem? Nebo dá na svou matku (Veronika Žilková) a bude smutnit, že nemá chlapa? To už nechejme na ní. Nicméně je docela možné, že lásku najde právě tam, kde by ji vůbec nečekala.

ČTĚTE TAKÉ: Nový český film den po vydání na Netflixu kosí konkurenci. Je plný nostalgie a diváci přiznávají, že se v něm poznávají

Komedie pro milovníky psů, kterou režíroval Robert Sedláček, měla v kinech premiéru 7. července loňského roku. Přesto, že není po všech stránkách dokonalá a uživatelé ČSFD jí dali pouhých 49 %, pořád se může pochlubit absencí vulgarit, rozvernými hafany a slušným obsazením. Zahráli si v ní také Štěpán Benoni, Jiří Lábus a Taťjana Medvecká.

Spisovatelka Irena Obermannová o inspiraci k napsání scénáře uvedla:Tenhle scénář jsem začala psát, když jsem byla totálně zoufalá a řekla jsem si, že bych potřebovala vidět nějaký milý, romantický film o lásce, kde všechno dobře dopadne. Takže na začátku toho celého byl pocit. Potřeba filmu, který pohladí. Řekni to psem ale nevidím jen jako film o pejskařích. V pejskařské komunitě totiž komunikují i ti, co to neumějí. Je to příběh o nás, co si často neumíme říct ty nejobyčejnější věci – třeba Mám tě rád.“

Romantická komedie Řekni to psem bude na Netflixu dostupná už 17. května.

Zdroj: Totalfilm, ČSFD, Cinemart

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.