5 nejlepších animovaných filmů na Netflixu podle Čechů a Slováků

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Každý z nás si pod animovaným filmem představí něco jiného. Pro někoho to jsou klasické disneyovky a pohádky z dětství. Jiní se přiklánějí k adaptacím svých oblíbených komiksových příběhů. Jediné, co mají všechny tyto filmy společné je to, že postrádají jakékoliv hrané složky. Pojďme se společně podívat na 5 animovaných filmů, které dosahují na ČSFD nejlepšího hodnocení. 

Kouzelný drak

Hodnocení na ČSFD: 77 %

Din je vysokoškolský student žijící v Šanghaji. Z celého srdce si přeje se znovu setkat se svou nejlepší kamarádkou z dětství, kterou neviděl deset let. Když se objeví kouzelný drak a nabídne mu splnění tří přání, má možnost dosáhnout toho, po čem nejvíce touží.

Rodina na baterky

Hodnocení na ČSFD: 78 %

Talentovaná, ale samotářská Katie Mitchellová je přijata na vysněnou vysokou školu. Nicméně její otec se rozhodne, že ji na vysokou odveze sám a udělá z toho rodinný výlet se vším všudy. Bohužel se tento výlet protíná s povstáním nejnovějších modelů robotů a všech elektronických zařízení. Za pomocí dvou porouchaných, ale přátelských robotů se si k sobě rozhádaná rodinka opět najde cestu a zachrání svět.

Pinocchio Guillerma del Tora

Hodnocení na ČSFD: 79 %

Díky přání zlomeného Geppetta ožívá dřevěná loutka, chlapec, který dostává jméno Pinocchio. Ti dva si pak musí najít své místo na světě. A že to nebude vůbec jednoduché. Děj se odehrává na pozadí fašistické Itálie, kterou má pod palcem diktátor Benito Mussolini.

Kde je moje tělo?

Hodnocení na ČSFD: 81 %

Useknutá ruka uteče z laboratoře, kde byla držena, aby se mohla vydat hledat své tělo. Díky prolínání času se dozvídáme, jak k tomu zranění došlo, a zároveň sledujeme napínavou výpravu ruky. I když to zní poněkud strašidelně, tak ve výsledku je z toho jeden z nejúžasnějších a nejnápaditějších animovaných filmů poslední doby.

Klaus

Hodnocení na ČSFD: 88 %

Jesper, rozmazlený a líný syn místního poštmistra, je svým otcem poslán na odlehlé místo, kde musí během jednoho roku doručit 6 000 dopisů. Působí to jako nemožný úkol, a to nejenom proto, že místní obyvatelé mezi sebou válčí. Jesper se do toho jen tak nehrne. Uprostřed lesa však potká osamělého výrobce hraček Klause a jedinečná vánoční pohádka je hned na světě.

Kromě animovaného filmu Kde je moje tělo?, který je dostupný v původním znění s českými titulky, nalezneme ostatní na Netfixu s českým dabingem.


Zdroje: Netflix, ČSFD, COLLIDER

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.