Legendární kapela KISS, samozvané zosobnění zla, vystoupí v Praze a dočká se i svého filmu

Michaela Pašková
Foto: Joe Bielawa, Nahrál PavelMM https://www.flickr.com/photos/joebielawa/7894060614/ via Wikimedia Commons (cropped)

Životopisné hudební snímky v posledních letech táhnou, čehož si je Netflix dobře vědom. Po šíleném úspěchu Bohemian Rhapsody není divu, že koupil práva k filmu o legendární kapele KISS. A podle historie kapely to bude pořádná jízda.

Americká rocková kapela KISS byla ve složení Paul Stanley, Gene Simmons, Ace Frehley a Peter Criss založena v roce 1973. Od té doby prošla několika obměnami a dva její členové jsou již bohužel po smrti. Z původní sestavy v kapele vydrželi Paul Stanley a Gene Simmons.

Frontman kapely, Paul Stanley, v roce 2021 prohlásil, že četl opravdu kvalitní scénář, jehož pracovní název byl Shout It Out Loud. Pojmenování to bylo opravdu trefné, jelikož se o jedná o název hitu kapely z roku 1976. Od té doby byla sice možnost natáčení případného filmu při různých příležitostech několikrát zmíněna, nicméně nic nevyvolalo takový rozruch a nezvedlo fanoušky ze židle tak jako rozhovor, který nedávno poskytl Doc McGhee, manažer kapely, pro The Rock Experience With Mike Brunn.

„Jedná se o životopisný snímek o prvních čtyřech letech KISS. Akorát právě začínáme. Nápad jsme prodali, vše je potvrzeno a máme už i režiséra. Už se to hýbe a s filmem ven půjdeme v příštím roce,“ řekl a dodal: „V podstatě to bude o období, než se proslavili. Myslím, že to poskytne zajímavý pohled na vznik KISS. Tehdejší způsob smýšlení členů a společenský tlak, kterému všichni v 60. a 70. letech čelili, umožnil někomu jako KISS dostat se na výsluní. Je to velmi zajímavé a scénář je dobře napsaný.“

Zmíněným režisérem byl měl dle předběžných zpráv být Joachim Rønning, který se podílel na trhácích jako byli Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta a Zloba: Královna všeho zlého. Jeho jméno je v poslední době navíc skloňováno ve spojitosti s šestým dílem Pirátů z Karibiku.

Jelikož byl měl být film časově zasazen do prvních let působení kapely, neměli by být diváci ochuzeni například o vzplanutí nalakovaných vlasů Gene Simmonse nebo o vznícení kytary Ace Frehleyoho. O ikonickém plivání krve (směs jogurtu a potravinářské barvy) a plamenů ani nemluvě.

V současné době se přesně neví, kdy přesně by mělo příští rok dojít k premiéře filmu. Nicméně Doc McGhee prozradil, že film bude nejprve uveden v kinech a následně umístěn na Netflixu.

Momentálně kapela pořádá své poslední rozlučkové turné End of The Road Final 50 Tour, v jehož rámci vystoupí v červnu v pražské O2 aréně. Je sice pravda, že se jedná už o několikáté poslední turné kapely, ale je potřeba zmínit, že Kissáci bohužel nemládnou. Takže pokud máte možnost na jejich koncert vyrazit, rozhodně neváhejte.

Poslední koncerty tohoto turné by se měly uskutečnit 1. a 2. prosince v Madison Square Garden v New Yorku. Toto nejlidnatější město Spojených států amerických bylo vybráno symbolicky. Kapela v něm před půl stoletím započala svou cestu.


Zdroje: The Rock Experience With Mike Brunn, Download, RollingStone

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.