Netflix získal 6 Oscarů. Filmový hit natočený v Česku si odnesl rovnou čtyři sošky

Foto: Netflix

V neděli se rozdaly Ceny Akademie a mezi těmi, kdo obdržel sošku Oscara, byly i filmy Netflixu. Kromě ceny za mezinárodní celovečerní film a ceny za animovaný film obdržela streamovací platforma ještě další sošky.

Celkově získal Netflix v neděli šest Oscarů poté, co letos získal 16 nominací. Film Na západní frontě klid, režírovaný Edwardem Bergerem, získal čtyři Oscary z devíti nominací. Trofeje si vysloužil za mezinárodní hraný film, kinematografii (James Friend), původní hudbu (Volker Bertelmann) a produkční design (Christian M. Goldbeck, Ernestine Hipper).

Ponurá adaptace slavného románu z první světové války letos také ovládla britské ceny BAFTA s rekordními sedmi výhrami, včetně nejlepšího filmu, režie (Berger), adaptovaného scénáře, kinematografie, zvuku, původní hudby a dalších.

ČTĚTE TAKÉ: 8 filmů nominovaných na Oscara, které můžete právě teď sledovat na Netflixu

Další sošku získal Del Torův Pinocchio. Stop-motion adaptace klasické pohádky porazila čtyři další uchazeče v této kategorii. Netflix také zvítězil v kategorii dokumentárních krátkých filmů za film Zaříkávači slonů, který sleduje domorodý pár v jižní Indii, jež zasvětili svůj život péči o osiřelé slůně jménem Raghu. Režisér Kartiki Gonsalves strávil prací na dokumentu pět let.

TAKÉ JSME PSALI: Oslnivé róby, nekonečné rozparky i odhalené dekolty. Tak se oblékly celebrity na letošní Oscary

Zdroje: Ceny Akademie, BAFTA

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Karel Boháček

    Trochu zklamání, ale efekty a výprava super.