TOP 5 romantických filmů, které si můžete pustit na Valentýna

Eva Lenská
Foto: Parisa Taghizadeh/Netflix

Zase tu máme Valentýn, svátek všech zamilovaných, takže by to chtělo nějakou tu romantiku. Pěkný film plný vášně nebo lásky může skvěle zahájit valentýnský večer. Dopřejte si ho třeba se sklenkou šampaňského a čokoládou. A nezapomeňte na láskyplné objetí vašeho vyvoleného. A pokud jste zrovna single, neklesejte na mysli, některé hrdinky romantických filmů měly také v lásce smůlu než potkaly toho pravého.

Zranitelná srdce (Purple Hearts)

Víte, že protiklady se přitahují? Cassie Salazar a Luke Morrow nemohou být odlišnější. Cassie pracuje v jednom baru v Austinu, aby si našetřila nějaké peníze a mohla se stát zpěvačkou a skladatelkou písní. Bohužel trpí cukrovkou, a tak většina peněz, které vydělá, padne na účty za léčbu v nemocnici. Luke je pohledný mariňák, jemuž vyhovuje disciplinovaný způsob života v armádě. Náhodné setkání s Cassií mu změní život. Uzavře s ní manželství z rozumu, aniž by prozradil, proč jí chce pomáhat. Ačkoli se oba snaží před svými rodinami a světem tvářit jako pár, hra na přetvářku moc nefunguje. Začnou se totiž do sebe zamilovávat a jejich manželství se navzdory všem rozdílům stává skutečným.

Milenec lady Chatterleyové (Lady Chatterley’s Lover)

Trochu zakázané vášně na Valentýna neuškodí. A možná vás to i pěkně nažhaví. Když se Constance Reid provdá za sira Clifforda Chatterleyho, zdá se, že ji čeká šťastný život plný bohatství, protože se stane lady Chatterleyovou. Tento napohled dokonalý svazek se však postupně mění ve vězení, neboť Clifford se vrátí z první světové války s těžkým zraněním, kvůli němuž nemůže chodit a je impotentní. Sexuálně frustrovaná Connie si zoufá, ale pak se seznámí s hajným Oliverem Mellorsem a zamiluje se do něj. Jejich tajné schůzky ji dovedou ke smyslnému sexuálnímu probuzení a ona tak v sobě objeví víc touhy a intimity, než kdy čekala. Když se však jejich románek stane předmětem pomluv, přemýšlí, zda má následovat své srdce, nebo se poslušně vrátit k manželovi.

Láska na špičkách

Bez české romantické komedie by to nebylo ono a právě tato se dlouho držela v TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu. Bývalá primabalerína Tereza, která kvůli úrazu ukončila kariéru tanečnice, se spolu s manželem Petrem a sedmiletou dcerou Maruškou přestěhuje na venkov do opuštěného mlýna, který zdědila po babičce. Přivydělává si tím, že vede v místní škole kroužek pohybové výchovy. Učí životem unavené ženy tanečním pohybům a jejich dcerky základům baletu. Petr na venkově není šťastný a manželství prochází krizí. Jedné noci začne mlýn hořet, tudíž dorazí dobrovolní hasiči a jejich pohledný velitel Edmund, který Terezu okouzlí. 

 Letní úlet (Along for the Ride)

Nyní je na čase přidal i něco pro mladé. Auden tráví poslední léto před nástupem na vysokou na malebné pláži Colby. Celou střední školu strávila s nosem zabořeným v knihách a nikdy ji nenapadlo, že by se mohla trochu odvázat. Ani teď tomu není jinak. Místo dovádění na slunci tráví většinu času nočním touláním v ulicích a všem ostatním se vyhýbá. Poté, co se setká se záhadným nespavcem jménem Eli, začne se její život měnit. Sympatický chlapec je totiž také něčím jiný. Tíží ho jedno bolavé tajemství. Společně je však čeká něco vzrušujícího. Konečně prožívají život naplno a dozvídají se něco o sobě a o tom, proč se vždycky drželi ve stínu. Možná překonají i sami sebe a vydají se tam, kam by nikdy předtím nedošli.

Pýcha a přemlouvání (Persuasion)

Bez Austenovky by se Valentýn neobešel, to dá přece rozum. Na tehdejší dobu už poněkud odkvetlá Anne lituje, že na příkaz své rodiny zrušila zasnoubení s nemajetným námořním důstojníkem Frederickem Wentworthem. Po více než sedmi letech od rozchodu se bývalí milenci znovu setkávají. Wentworth, nyní bohatý kapitán, se vrací a nachází Anne jako neprovdanou sedmadvacetiletou starou pannu. Samozřejmě nastane poprask. Konají se plesy, výlety na moře a pomalu tu vzniká milostný trojúhelník, v němž figuruje také ďábelsky okouzlující William Elliot. Dočká se Anne nakonec druhé šance, nebo dá svou ruku někomu jinému?

Zdroj: ČSFD, Netflix, autorka článku

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.