Na Netflix míří film natočený podle skutečného příběhu nejmladší jachtařky, která sama obeplula celý svět

Eva Lenská
Foto: Netflix

Australská jachtařka Jessica Watson se v 16 letech stala nejmladší osobou v historii, která uskutečnila nepřerušovanou sólovou plavbu kolem světa bez cizí pomoci. To chtělo odvahu a vytrvalost. Nemyslíte, že taková statečná dívka by si zasloužila vlastní film? Má ho mít a vy taky! Netflix vám ho v únoru přinese.

Když se houževnatá šestnáctiletá jachtařka Jessica Watson (Teagan Croft) vydá na cestu, aby se stala nejmladší osobou, která obepluje svět bez mezizastávky a bez pomoci, mnozí očekávají, že se jí to nepodaří.

S podporou svého trenéra a mentora Bena Bryanta (Cliff Curtis) a svých rodičů (Josh Lawson a Anna Paquin) je Jessica odhodlaná dosáhnout toho, co téměř všichni považovali za nemožné, tedy během 210 dnů překonat ty nejnáročnější úseky světového oceánu.

Foto: Julian Panetta/Netflix

Snímek Dívka a moře (True Spirit) je natočen podle knihy, kterou Jessica napsala po návratu ze své dobrodružné cesty. Popisuje v ní, jak zvládala svou strastiplnou cestu a jak se jí podařilo překonat vzdálenost 42 596 kilometrů. Není divu, že tato statečná mladá žena dostala v roce 2012 Řád Austrálie. Loď, na které se plavila, je vystavena v Námořním muzeu Queensland v Brisbane.

Snímek režírovala Sarah Spillane, která se podílela i na scénáři. Oscarová herečka Anna Paquin o něm v rozhovoru s Entertainment Weekly řekla: „Příběh Jessicy Watson je neobyčejným příběhem o vytrvalosti tváří v tvář překážkám a situacím, kdy jsou všichni proti vám. Jako matka jsem vždycky nadšená, když mohu pro své děti najít inspirativní vzory, ke kterým mohou vzhlížet, když čelí výzvám. A to, že je to mladá dívka, které se to podařilo, je ještě výjimečnější, protože tolik filmů se tradičně soustředí pouze na chlapce a jejich dobrodružství a úspěchy. Doufám, že diváci všech věkových kategorií a pohlaví budou povzbuzení k tomu, aby si šli za svými sny a cíli bez ohledu na to, jak nedosažitelné se mohou zdát.“

Na dobrodružnou plavbu s Jessicou a Netflixem se budete moci vydat 3. února. Určitě vám udělá radost i český dabing.

Zdroj: Entertainment Weekly, wikipedia, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.