Československá verze italského hitu míří na Netflix. Nevinná silvestrovská hra naruší křehké vztahy dlouholetých přátel

Eva Lenská
Foto: CinemArt

Na Netflixu se brzy objeví i slovensko-český snímek Známí neznámí, jenž je zároveň filmovým režijním debutem slovenské režisérky Zuzany Mariankové. S hlavními hrdiny oslavíme příchod Nového roku a odhalíme všechna jejich skrytá a doposud pečlivě utajovaná tajemství.

Film pojednává o partě českých a slovenských přátel, kteří se sejdou v jednom pražském bytě, aby oslavili příchod Nového roku. Znají se už dlouho a i toto setkání by se neslo v duchu klasické silvestrovské oslavy, kdyby je nenapadl zdánlivě nevinný nápad: dát všechny mobilní telefony na stůl, nahlas sdílet každou doručenou zprávu a dát na hlasitý odposlech každý příchozí hovor. Kolik toho o sobě nesmíme vědět, abychom mohli zůstat přáteli, milenci, manželi, rodiči? Stačí jeden večer a z dobrých známých se stanou úplně neznámí.

Foto: CinemArt

Tato hořkosladká komedie je vlastně takovou slovensko-českou verzí úspěšného italského snímku Naprostí cizinci z roku 2016. Původní scénář, jenž napsal italský scénárista a režisér Paolo Genovese, adaptoval do českého a slovenského prostředí Petr Jarchovský. V roce 2019 zpracovali stejný námět i Němci ve filmu Téměř dokonalá tajemství. Vidět jste však mohli i předělávku Indů, Jihokorejců, Poláků, Francouzů, Norů nebo Španělů. Doposud jich vzniklo zhruba dvacet.

Do hlavních rolí byli obsazeni Táňa Pauhofová, Klára Issová, Martin Hofmann, Tomáš Měcháček, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Anna Kadeřávková a Sväťo Malachovský.

Na Slovensku měl snímek premiéru 5. srpna 2021, Češi si však museli počkat do 31. března letošního roku. Jednu z hlavních rolí měl původně hrát Vojta Kotek, ale krátce před natáčením měl vážnou dopravní nehodu, takže ho zastoupil Tomáš Měcháček.

Známí neznámí mají na Netflixu premiéru už 21. prosince.

Zdroj: ČSFD, CinemArt

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.