Na Netflixu boduje Suchánkův režijní debut, který kritici i uživatelé Česko-Slovenské filmové databáze označili za bídný

Eva Lenská
Foto: Dawson Films

Člověk by tomu nevěřil, ale zázraky se dějí. Na Netflixu občas zaboduje i film, který v době své premiéry nenadchl nejen kritiky, ale ani diváky. Přesně tak je tomu u českého snímku Večírek, který se na Netflixu dostal do TOP 10 nejsledovanějších filmů.

Na jednom večírku se postupně scházejí bývalí spolužáci. Toto setkání by se pravděpodobně neslo v duchu nevinného škorpení a nostalgických vzpomínek, jenže místo dalšího spolužáka zazvoní u dveří podomní prodavač a přinese nečekanou zprávu o kamarádovi, který už nikdy nedorazí. Účastníci večírku se za ním společně vydávají autobusem. Během cesty se ukáže, že mluvit o skutečných pocitech je mnohem složitější, než se zdá.

Film, ve kterém si zahráli Tatiana Dyková, Jiří Langmajer, Karel Roden, Marek Taclík, Nela Boudová a Miroslav Vladyka, byl filmovým režijním debutem herce, baviče a scénáristy Michala Suchánka. V kinech měl premiéru 19. srpna 2021.

Ačkoli má nyní na Netflixu úspěch, filmoví kritici ho strhali. Projdete-li si recenze na internetu, zjistíte, že většina kritiků ho hodnotila 30 až 45 procenty, což je dost málo. Snímku se dostalo kritiky v tom smyslu, že děj je nedotažený, humor nekorektní, vtípky kontroverzní, konec divně useknutý a přestože herci podávají dobré herecké výkony, hrají spíš pro sebe než pro diváky.

Filmová recenzentka Dominika Kubištová o Večírku napsala: „Při sledování snímku se vlastně cítíte, jako když sedíte v hospodě s člověkem, který pobaveně vykládá vtip za vtipem a hlasitě se směje. Za to vy jen křečovitě zvedáte koutky, protože jeho humor holt není pro vás. A to je u komedie vždycky špatné znamení.“

Kritiky nebyl Suchánkův snímek ušetřen ani na ČSFD, kde od diváků obdržel pouhých 36 %. Někteří uživatelé ho označili rovnou za odpad a jiní mu dali s bídou dvě hvězdičky. Nicméně, po úspěchu na Netflixu si třeba toto nízké skóre vylepší.

Zdroj: informuji, ČSFD, Červený koberec, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Lucie Noci Upije

    co znamená úspěch na Netflixu ? to, že se na to někdo podívá? já vydržela 10 min .....

    1. Marta Kratochvílová

      úspěch ve sledovanosti

    2. Marta Kratochvílová

      článek jste jistě četla. Píše se tam, že je velmi špatně hodnocený. Ale, že na Netflixu se dostal do TOP 10 nejsledovanějších pořadů.