Pokračování úspěšného krimi s Danielem Craigem uvidíme ještě letos. První ukázky jsou venku

Foto: Universum Film

Netflix odhalil první snímky k filmu Na nože: Glass Onion (Glass Onion: A Knives Out Mystery), velmi očekávanému pokračování úspěšného detektivního snímku Na nože od Riana Johnsona z roku 2019.

Kdo nestrávil posledních pár let sněním o nádherné pláži? V roce 2020, v karanténě, se scénárista a režisér Rian Johnson, nominovaný na cenu Akademie, rozhodl pro fantastickou dovolenou – s vražedným nádechem. Výsledkem je film Na nože: Glass Onion, ve kterém detektiv Benoit Blanc (Dadiel Craig) opakuje svou roli z filmu Na nože a cestuje do Středomoří, aby vyřešil zcela novou záhadu.

Foto: Netflix

Glass Onion ukazuje, že je dobré být ostražitý vůči svým nejbližším přátelům. Když technický miliardář Miles Bron (Edward Norton) pozve několik svých nejbližších na svůj soukromý řecký ostrov, brzy se ukáže, že v ráji není všechno tak dokonalé, jak by se mohlo zdát. A co když se objeví mrtvola? Pak je tu Blanc! Protože kdo jiný by dokázal odhalit vrstvy intrik?

Tentokrát ve filmu kromě Daniela Craiga v hlavní roli uvidíme Edwarda Nortona, Janelle Monáe, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Jessicu Henwick, Madelyn Cline, Kate Hudson a Davea Bautistu.

Foto: Netflix

Glass Onion je méně tradičním pokračováním. Má kořeny v Johnsonově dlouholetém milostném vztahu s Agathou Christie, jejíž nejslavnější postava, detektiv Hercule Poirot, se zapsal do ne méně než 33 románů. Jinými slovy, pokud očekáváte opakování Na nože, neočekávejte.

Johnson, jehož původní scénář k filmu Na nože byl nominován na Oscara, chtěl, aby vše na dalším filmu vypadalo a působilo co nejvíce odlišně. Kromě románů Christie hledal inspiraci ve filmech jako jsou Agatha Christie’s Poirot – Zlo pod sluncem z roku 1982 a zejména v Konec Sheily z roku 1973.

Film na Netflixu vyjde už 23. prosince

Zdroj: Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.