Film podle skutečné události, za který Julia Roberts získala Oscara, míří na Netflix

Foto: © 2000 Universal Pictures

Na Netflix míří životopisné drama natočené podle skutečné události z roku 2000, za které tehdy Julia Robertsová získala Oscara za nejlepší ženský herecký výkon. Pokud jste hádali, že jde o snímek Erin Brockovich, hádali jste správně.

V tomto vzrušujícím, zábavném a nekonvenčním dramatu natočeném podle skutečných událostí se dvakrát rozvedená žena bez peněz a majetku, Erin Brockovich, ocitá ve svízelné situaci poté, co zaviní automobilovou nehodu a následně prohraje spor o odškodné.

Erin přiměje svého advokáta Eda Masryho (Albert Finney), aby ji zaměstnal ve své advokátní kanceláři. Tam narazí na případ znečišťování půdy a podzemních vod, které má zhoubné následky pro členy zdejší komunity. Svou neústupností a osobním zaujetím si svérázná žena nakonec získá důvěru místních, a ačkoliv nemá žádné právní vzdělání, pomůže Edovi vyhrát soudní spor s energetickou společností, která musí více než 600 poškozeným vyplatit nejvyšší odškodnění v dějinách Spojených států.

Zajímavostí je, že si ve filmu zahrála i opravdová Erin Brockovich, která tehdy údajně práva na svůj příběh prodala studiu Universal za pouhých 100 000 dolarů. Hrála servírku jménem Julia. Podle jejích slov odpovídá 98 % filmu skutečnosti.

Ve filmu si zahrál také soudce LeRoy A. Simmons, který jako první soudně posuzoval celý případ. Hrál sám sebe.

Erin Brockovich dorazí na Netflix už 15. září.

Zdroje: ČSFD, Netflix, TV Nova, History

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.