5 filmů s oslavencem Jiřím Langmajerem, které si můžete pustit na Netflixu

Eva Lenská
Foto: Česká televize / Jiří Salik Sláma

Jeden z nejpopulárnějších českých herců dnes slaví 56. narozeniny. Jiří Langmajer se narodil 3. června 1966 v Plzni a s herectvím začal už během studia na konzervatoři. Kromě filmů a seriálů se věnuje i divadlu a dabingu. Je držitelem Ceny Thálie. Jeho manželkou je herečka Adéla Gondíková.

Po čem muži touží

Šéfredaktor časopisu Playboy Karel Král (Jiří Langmajer) je charismatický šovinista, na kterého ženy letí jako vosy na med. Jednoho dne se proti němu všechno spikne. Dostane výpověď, naštve ho bývalá manželka a nějaká cizí ženská mu dokonce nabourá auto. Tak se se svým nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) opije a vysloví přání, že by byl raději ženou, protože ty mají jednodušší život. Ráno se s hrůzou probudí v těle ženy (Anna Polívková). Nezbyde mu nic jiného, než se vyrovnat s novým vzhledem a hlavně se naučit fungovat jako žena. Komedie byla natolik úspěšná, že se dočkala pokračování, které mělo premiéru letos v dubnu.

Foto: CinemArt

Přes prsty

Linda (Petra Hřebíčková) s Pavlou (Denisa Nesvačilová) jsou sehrané hráčky beach volejbalu, které právě vyhrály mistrovství České republiky a postupují na mistrovství Evropy. Jedna má za sebou nepovedenou žádost o ruku a druhé tikají biologické hodiny. Obě chodí trénovat na hřiště, které spravuje nový správce Rudolf Jíra (Jiří Langmajer). Sport jim jde, ale vztahy jim moc nevychází. Lindě se hulvátský Jíra líbí, jenže on touží po Pavle. Proto dochází k hádkám a všechno se komplikuje. Vyhrají nakonec to mistrovství nebo vše pokazí postelové hrátky s Jírou a dalšími muži? To se uvidí! Ve filmu si zahrála i Langmajerova dcera Julie.

Foto: CinemArt

Bábovky

Ve snímku Bábovky se prolínají příběhy několika žen a jejich partnerů. Každá z hrdinek řeší nějaký problém. Karolína (Barbora Poláková) chce otěhotnět a nedaří se jí to, Miluška (Lenka Vlasáková) zjistí, že má nádor na mozku, a Linda (Jana Plodková) by ráda praštila s profesí prostitutky. Kromě nich si svůj život musí uspořádat také Renata (Táňa Pauhofová), Rebeka (Kristýna Podzimková), Nikola (Denisa Biskupová) a Saša (Brigita Cmuntová). Jiří Langmajer si ve filmu zahrál Miluščina sebestředného manžela Zdeňka. Film byl natočen podle úspěšné knihy Radky Třeštíkové.

Foto: Logline Production

Chlap na střídačku

Nevěra se dá řešit různě, ale co takhle manžel ve střídavé péči? Právě pro toto řešení se rozhodne podváděná Zuzana (Ivana Chýlková), které manžel zahýbá s jistou Lenkou (Lucie Žáčková). Navrhne jí, že si budou Jiřího (Jiří Langmajer) půjčovat. Může ale něco takového fungovat? Film je českou adaptací francouzské komedie Garde alternée a je plný přihlouplých a nestydatých vtípků.

Foto: Bohemia MP

Špunti na vodě

Rodiče Igora (Jiří Langmajer) a Davida (Hynek Čermák) chystají zlatou svatbu. Z Kanady přilétá jejich bratranec Ondra (Pavel Liška), který miluje dobrodružství, a proto se rozhodnou, že vyrazí za rodiči po řece. Pánskou jízdu jim však překazí nazlobené manželky (Tatiana Dyková a Anna Polívková) a Ondrova přítelkyně Zlatica (Jana Kvantiková), která je naštvaná, že jí zamlčel dítě. Nechají pánům na starost všechny děti a samy se vydají na dámskou jízdu na kolech. Chlapi však nehází flintu do žita a řeku sjedou i se svými ratolestmi.

Foto: Bioscop

Zdroj: ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.