Od lásky až k vraždění: Skutečné případy těch nejhorších a nejtoxičtějších expartnerů ukáže nová doku-série Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

Máme pro vás jednu dobrou a jednu zajímavou zprávu. Tou dobrou je, že dokumentární série Nejhorší spolubydlící byla obnovena pro třetí řadu. A zajímavou, že se tato série už příští měsíc dočká svého prvního spin-offu nazvaného Nejhorší ex (Worst Ex Ever). Už podle názvu je zřejmé, že velkou roli v nových příbězích založených na skutečných událostech bude hrát láska a z ní pramenící posedlost.

Dokumentární série Nejhorší spolubydlící na Netflixu debutovala v březnu 2022, přičemž letos v červnu následovala druhá řada. Jelikož se obě řady celosvětově umístily v TOP 10 anglicky mluvených seriálů Netflixu a kralovaly žebříčkům ve více než 75 zemích, streamovací gigant si nejenom objednal pokračování série, ale zároveň i její spin-off Nejhorší ex, což pro produkční společnost Blumhouse TV znamená první franšízu.

Gretchen Palek z produkční společnosti v rozhovoru pro Variety uvedla, že po úspěchu dokumentární série Nejhorší spolubydlící se zasvěcenými lidmi uvažovala nad tím, co by mohlo odstartovat franšízu. Netrvalo to dlouho, než je napadli ex, protože právě se skutečnými příběhy o šílených bývalých partnerech se mohou diváci mnohdy ztotožnit.

Ačkoli spin-off Nejhorší ex vstoupí na Netflix v době, kdy toto téma aktuálně trenduje na sociálních sítích, za což může zejména série videí Who TF Did I Marry? od hvězdy TikToku Reesy Teesy, Palek řekla, že tyto příběhy nejsou tím, co inspirovalo tvorbu srpnové novinky. Příprava spin-offu započala už před rokem a půl.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: ŽENU ROKY POMALU ZABÍJELA JEJÍ NEJLEPŠÍ KAMARÁDKA A DALŠÍ ODPORNÉ SKUTEČNÉ PŘÍBĚHY UŽ NYNÍ V SÉRII NEJHORŠÍ SPOLUBYDLÍCÍ NA NETFLIXU

Nejhorší ex
Foto: Netflix

„Měli jsme pocit, že se většina lidí domnívá, že právě jejich ex je špatný – ale v naší sérii to budou opravdu ti úplně nejhorší z nejhorších,” řekla Palek. „Pořádně jsme se do toho opřeli. A myslím si, že není na škodu, když o nejhorších ex lidé mluví na sociálních sítích.”

PSALI JSME TAKÉ: BRUTÁLNÍ VRAŽDA 13LETÉ DÍVKY OTŘÁSLA CELOU ITÁLIÍ. DOKUMENT NETFLIXU UKÁŽE ŠÍLENÝ HON NA VRAHA A KONTROVERZNÍ DETAILY CELÉHO PŘÍPADU

Podle zveřejněné upoutávky je zřejmé, že se ve čtyřech dílech tvůrci v čele s režisérkou Cynthií Childs, která stojí i za Nejhoršími spolubydlícími, nezaměřili v novince pouze na pány, jak si mnozí mohou myslet, ale i na dámy. Z úst detektivů se dokonce dozvídáme, že se budeme moct podívat na příběh, ve kterém velkou roli hrála do nejmenšího detailu připravovaná vražda. Nebo na takový, v němž si žena musela dávat pozor na to, aby byla neustále v dohledu svého muže, jinak by bylo zle. Z úst obětí šílených ex v upoutávce zaznívají věci jako „on nebral ne jako přijatelnou odpověď” nebo „v tu chvíli nebyl tím člověkem, do kterého jsem se zamilovala”.

Dokumentární série o skutečném zločinu Nejhorší ex vstoupí na Netflix 14. srpna.


Zdroje: Netflix, Variety, What´s on Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.