Zmizení letu MH370: Nový dokument se ponoří do jedné z největších moderních záhad

Foto: Aero Icarus / Malaysia Airlines Boeing 777-2H6ER; 9M-MRO@ZRH;22.12.2006/442df via https://www.flickr.com/photos/aero_icarus/4279207368

Třídílná dokumentární série MH370: Ztracené letadlo (MH370: The Plane That Disappeared) prozkoumá let 370 Malaysia Airlines, při kterém v roce 2014 zmizelo letadlo s 239 cestujícími na palubě. Do teď se tato záhada nikdy nevyřešila.

V roce 2014 zmizel let 370 Malaysian Airlines spolu se všemi 239 cestujícími na palubě. O devět let později rodiny, vědci, vyšetřovatelé i novináři stále hledají odpovědi. Oficiální informace chybí a existuje spousta divokých teorií. Je tu však jedna věc, na které se všichni shodnou: nevzdají se, protože pravda jen tak nezmizí.

Dokument, který na Netflix dorazí ve středu 8. března 2023, se ponoří do jedné z největších moderních záhad. Vrhne trochu světla na některé z hlavních teorií, stejně jako na to, co se stalo před tím a poté, co let zmizel z radaru.

Foto: Netflix

Let Malaysia Airlines Flight 370 byl osobní let provozovaný společností Malaysia Airlines, který zmizel 8. března 2014 při letu z mezinárodního letiště Kuala Lumpur na mezinárodní letiště v Pekingu.

Let nikdy nedosáhl zamýšleného cíle a naposledy komunikoval s řízením letového provozu asi 38 minut po startu, když se letoun nacházel nad Jihočínským mořem. Odchýlil se navíc ze své plánované letové dráhy.

Foto: Netflix

Předpokládá se, že všichni cestující, kteří se nacházeli na palubě letadla, jsou mrtví. Stav vyšetřování je však stále neprůkazný, a kromě některých trosek, které byly nalezeny na africkém pobřeží a ostrovech v Indickém oceánu, nejsou do dnes po letu nebo lidech na palubě žádné další stopy.

Existuje řada teorií o tom, co se s MH370 stalo, jak se lidé různými způsoby pokoušeli pochopit záhadné zmizení. I ty budou v dokumentu nastíněny. Patří mezi ně potenciální únos, elektrický požár vyžadující nouzové přistání nebo nehoda na palubě, která mohla ovlivnit hladinu kyslíku. Nikdo ale ve skutečnosti do dnes neví, co se ten den stalo. Nebo to možná někdo ví?

Foto: Netflix

Zdroje: Netflix, Česká televize, Manchester Evening News

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.