Připomeňte si vládu a život královny Alžběty II. v dokumentu, který si můžete pustit online

Foto: Oficiální plakát dokumentu / Česká televize

Ve věku 96 let zemřela královna Alžběta II., nejdéle vládnoucí britská monarcha a hlava státu po dobu 70 let. Její veličenstvo svět opustilo pokojně na zámku Balmoral. Na Netflixu si o jejím životě a vládě můžete pustit dokument Život a doba královny Alžběty II.

Palác uvedl: „Královna dnes odpoledne pokojně zemřela v Balmoralu. Král a královna choť zůstanou dnes večer v Balmoralu a zítra se vrátí do Londýna.“ Krátce před tímto oznámením byli členové rodiny zachyceni při příjezdu do Balmoralu.

Vláda Alžběty II. trvala sedm dekád a královna během své historické vlády zažila mnoho těžkých časů. Ačkoliv by se každý další dokument o jejím životě mohl zdát zbytečným, opak je ale pravdou.

Na stramovací platformě Netflix je s českými titulky ke zhlédnutí dokument z roku 2013 Život a doba královny Alžběty II. (The Majestic Life of Queen Elizabeth II).

Archivních materiálů všeho druhu je po celém světě stále dost a stačí trpělivost a nápaditost, aby spatřil světlo světa film, který nám poskytne jiný úhel pohledu, než na jaký jsme zvyklí. Přesně to se podařilo i tvůrcům dnešního dokumentu, který si svou stavbou v ničem nezadá s hraným příběhem, přestože inscenovaný v něm není ani jeden záběr.

Zdroje: Česká televize, Netflix, Sociální sítě královské rodiny, Magazín Hello!

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.