Skvělý hráč i fotbalová primadona. Neymarova osobní zpověď v minisérii Neymar: Dokonalý chaos

Petr Stoško
Foto: Courtesy of Netflix

Neymar da Silva Santos Júnior, je rozhodně jeden z nejlepších fotbalistů současnosti. Den za dnem je v médiích propírán jeho fotbalový i osobní život, který je velmi pestrý. Unést fotbalovou slávu, odolávat tlaku novinářů a zároveň být vzorem malým fotbalistům, je téměř nemožný úkol. Je tedy Neymar, jen zhýčkanou hvězdou a nebo je za celým tím mediálním obrazem pokorný a tichý muž, který jen nemá šanci ukázat jaký doopravdy je? Odpovědi najdeme v novém dokumentární minisérii Neymar: Dokonalý chaos.

Jaký je tedy opravdový Neymar? Právě tuhle věc chce samotný fotbalistu prostřednictvím dokumentární minisérie všem ukázat. Že to není jen ten nafintěný frajírek, který vymetá jeden večírek za druhým a nedělá nic jiného, než jen chlastá a prohání holky. Prostřednictvím jeho rodiny, přátel a autentickým záběrům se podíváme, jak se dostal malý vychrtlý chlapec k fotbalové superslávě, která je ve fotbalové Brazílie velmi vážená.

Neymar se narodil do typický chudé brazilské rodiny a už od mala vynikal obrovským talentem. Jeho otec, sám amatérský fotbalista, ho začal v jeho fotbalové vášni podporovat a už v 14 letech bylo jasné, že se v Brazílii prohání „nový Pelé“. Už ve svém mateřském klubu Santos FC byl velkou hvězdou, ale i průšvihářem, který je i tak všemi milován.

Tato kapitola jeho života byla doteď známa jen díky mediím, která informovala v podstatě pouze o jeho skandálech a výstřelcích. Neymar a jeho otec se snaží uvést mnoho špatně pochopených manýrů a skandálů do kontextu s tím, že byl Neymar jednoduše puberťák stižený neuvěřitelnou popularitou.

V dokumentu se vrátíme k Neymarovým třeskutým přestupům do FC Barcelona a následně do Paris Saint-Germain, byl nejdražší přestup fotbalové historie. Život v živelné Barceloně semlel už nejednoho fotbalistu, tím spíš, když neustále posloucháte, že jste ten druhý za Messim, s nímž ještě sdílíte společnou šatnu.

Zbývá tedy odpovědět na zásadní otázku celého dokumentu. Je Neymar namyšlený floutek a lev salónů jako říkají média, nebo je to ukázkový profi fotbalista a skromný kluk, který je jen obětí své slávy? No, vlastně asi ani jedno, ale obrázek ať si udělá každý sám za sebe a určí si, zda je Neymar hodný obdivu nebo kritice. Dokumentární minisérie je na Netflixu dostupná už od 25. ledna i s českými titulky.

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.