Nový světový hit: Dobrodružná komedie naprosto zbořila žebříčky Netflixu. Točila se dokonce v Česku

Foto: Stanislav Honzik/Netflix

Vypadá to, že Netflix může pomalu bouchat šampaňské, protože jeho nejnovější francouzský komediální fantasy snímek Vlkodlaci z Temného Hvozdu (Family Pack) se ve sledovanosti okamžitě probojoval do čela TOP 10. Novinku natáčenou na několika místech v Česku, centru Prahy a prostorách studia Barrandov sledují diváci nejenom v Evropě, ale i v Americe, Asii či Africe.

Parádní podívaná, v jejímž čele stojí ikonický Jean Reno, to je francouzský komediální fantasy snímek Vlkodlaci z Temného Hvozdu. Příběh se soustřeďuje na rodinu, která se rozhodne zahrát si starou karetní hru. K jejich překvapení se sami stávají součástí hry, která je přenese do středověké vesnice. Přestože si zpočátku myslí, že se ocitli na parádně zorganizovaném karnevalu, rychle jim dojde, že se před nebezpečnými vlkodlaky musí opravdu bránit.

Kralování světové TOP 10 nejsledovanějších filmů

Dle údajů FlixPatrol fantasy novinka startovala z prvního místa v TOP 10 nejsledovanějších filmů hned v 38 zemích. Pořádně zazářila druhý den, kdy se vyšvihla do čela žebříčku až v 60 zemích, což znamená, že se filmu daří v podstatě po celém světě.

Kromě Česka, Francie, Německa snímek první tři dny vydržel na špici sledovanosti například v Belgii, Egyptě, Řecku, Itálii, Lucembursku, Portugalsku a Švýcarsku. Přestože ve třetí den první místo obsazoval ve 27 zemích, stále se jedná o vysoké číslo. Navíc ve většině zemích, kde ve druhý den kraloval, se propadl na druhé místo. Můžeme tedy říci, že má Netflix zaděláno na další neanglicky hovořící hit.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: Netflix válcuje kriminálka, ve které bývalý estébák vyšetřuje loupež banky. Kvalitní podívaná, hodnotí Spravedlnost diváci

Vlkodlaci z Temného Hvozdu
Foto: Stanislav Honzik/Netflix

Kdo může za úspěch fantasy novinky?

Přestože Netflix v podstatě novinku Vlkodlaci z Temného Hvozdu vydal v tichosti, kdy rozruch budila převážně ve Francii a menší pozdvižení vzhledem k místům natáčení v Česku, její úspěch není úplně náhodný. Za jejím vznikem stojí zkušený režisér François Uzan, který má s Netflixem bohaté zkušenosti. Dříve jsme mohli například sledovat jeho seriál Rodinný podnik, který na Kinoboxu dosahuje , anebo Lupin, jenž se na Kinoboxu dokonce pyšní 77 %.

PSALI JSME TAKÉ: Historický seriál Císařovna se v Praze postaral o pořádné pozdvižení a rozčílil kardinála Duku. Brzy na Netflix dorazí 2. řada

Kromě toho se režisér při natáčení fantasy filmu inspiroval slavnou deskovou hrou The Werewolves of Thiercelieux, ve které jsou hráčům přidělovány různé identity. Na podobném principu byl v minulosti například natočen oblíbený dobrodružný film Jumanji, ve kterém hlavní roli sehrál Robin Williams.

Když k tomu všemu navíc připočteme skutečnost, že v novince hlavní roli ztvárňuje Jean Reno, který se proslavil mnoha filmy, není divu, že diváci se zrovna nebrání tomu, aby se na jeho nejnovější snímek podívali.


Zdroje: Netflix, Flixpatrol, Kinobox

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.