Nejočekávanější pokračování letošního roku: Druhá řada úspěšného anime Arcane má další skvělý trailer

Karolína Oehmová
Foto: Netflix

Asi nejvíc očekávané pokračování oblíbeného animovaného seriálu Arcane (Arcane: League of Legends) se pomalu blíží ke svému zveřejnění na Netflixu. Ten pro zkrácení chvíle čekání a udržení fanoušky v napětí vydává trailery, které napovídají, že půjde opět o skvělou podívanou.

Vizuálně strhující seriál na motivy populární hry League of Legends se v roce 2021 stal naprostou senzací. Nyní se fanoušci dočkají druhé řady, kde se opět shledají s Jinx a Vi. Tvorby seriálu se i tentokrát ujalo animační studio Fortiche Studios ve spolupráci s Riot Games, autory videoherní předlohy. Kvalita vizuální stránky, která vás okamžitě vtáhne do děje, by měla být mnohem vyšší, a pokud propracovanost scénáře bude stejně dobrá jako u první řady, tak se můžete těšit na výjimečný zážitek.

Netflix vydá Arcane 2 ve třech termínech

Netradičně ale druhá série nenabídne všechny díly naráz. Tentokrát se rozdělí do tří dějství s různými daty vydání. Na první dějství se můžete těšit už 9. listopadu, další vyjde 16. listopadu a závěrečnou dávku epizod Netflix zveřejní 23. listopadu. Stopáž každé epizody by měla mít 44 minut. Nemusíte mít tedy obavy, že celý den strávíte u sledování seriálu, protože není kam spěchat.

Navíc druhá série se zdá být poslední, jelikož se v ní příběh Vi a Jinx uzavře. Vypadá to ale, že se dočkáme jiných animovaných i hraných projektů ze světa League of Legends. Tuto informaci prozradila prezidentka společnosti Riot Games Shauna Spenley v rozhovoru pro Deadline.

Jaký bude příběh druhé série Arcane?

V závěru první série Jinx vypálila na budovu rady Piltoveru raketu s arcane krystalem. Zde by měla navazovat druhá série, jelikož následky této události určitě razantně ovlivní další vývoj příběhu. V budově rady se totiž v tu chvíli nacházelo hned několik důležitých postav. Z trailerů lze odvodit, že to s radou nedopadlo asi nejlépe, a tak zřejmě můžeme očekávat přímou odvetu Piltoveru a osudové pronásledování Jinx její vlastní sestrou Vi.

Po první sérii jsou fanoušci plní očekávání

Pár týdnů zbývá do zveřejnění prvních třech dílů druhé série a dle komentářů se fanoušci už nemohou dočkat. První série animovaného seriálu Arcane (Arcane: League of Legends) totiž měla na ČSFD hodnocení 91% a na Kinoboxu 92%.

 „Dokonalost sama o sobě, doprovázená nejen dechberoucím vizuálem, ale v mých očích i skvělou propracovaností a hloubkou postav, kde lze každou chápat i jejich motivace. Ve výsledku tak fandíte prakticky každé z nich, dokonce i těm záporným, navzdory možnému ztrácení se v jménech,“ je v komentářích na Kinoboxu od fanouška k první sérii. „Kromě absolutního nadšení jsem překvapen vysokou kvalitou jednotlivých postav, jak jsou namluveny, jaký důraz je kladen na jejich motivace, jenž je ovlivňují někdy kladně, někdy ne. Hloubka prožitku, který z toho plyne, je jak u hraného filmu. Po zhlédnutí poslední epizody dávám všechny palce nahoru,“ píše další. Není tedy divu, že od pokračování tohoto úspěšného projektu je velké očekávání.

Zdroj: Netflixer, Tudum, Wikipedia, Kinobox, Deadline, ČSFD

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.