Nezapomenutelný zážitek a horská dráha emocí, hodnotí diváci nový seriál od Netflixu, který Češi přitom úplně přehlédli

Foto: © Kimu/Netflix

Nejlepší seriály na Netflixu se nehledají snadno. Občas ty dobré kousky dokonce zvládnete přehlédnout, pokud se nedostanou do mainstreamové TOP 10 nejsledovanějších seriálů na Netflixu. Podobně je na tom i seriál Královna zloduchů (Queen of Villains).

O čem je drama Královna zloduchů na Netflixu?

Poloautobiografické drama Královna zloduchů se odehrává v 80. letech v Japonsku a sleduje mladou oddanou ženu, která soutěží se svými vrstevníky a hledá cestu do světa ženského profesionálního wrestlingu. To vše v době, kdy ženy usilují o získání svobody a o lepší postavení ve společnosti ovládanou muži.

Hrdinka tohoto seriálu jako malá doufala, že se stane úspěšnou profesionální wrestlerkou. Jenže podle svého okolí vypadala moc mile a nedokázala by být „tou zlou“ zápasnicí. Osud však zapříčinil, že se z ní stala Dump Matsumoto, snad nejneoblíbenější postava japonské historie, která v kleci i mimo ni rozpoutávala naprosté šílenství.

Seriál inspirovaný skutečností vypráví příběh profesionální wrestlerky, která svou popularitou uchvátila celé Japonsko a zažehla boom ženského wrestlingu v celé zemi.  Hlavní roli ztvárnila komička a herečka Yuriyan Retriever, který dva roky trénovala wrestling a kvůli roli dokonce přibrala 28 kg.

Hodnocení seriálu Královna zloduchů

Pětidílný seriál Královna zloduchů získává celkem pozitivní ohlasy od diváků. Je však škoda, že je jich tak málo, protože jak se zdá, díky velké absenci na hodnotících platformách v Česku a celkem i v zahraničí, mnoho z nich o seriálu ani neví. Navíc se ve většině zemí neprobojoval ani do TOP 10 nejsledovanějších. U nás je přitom dostupný i s českými titulky. Ti, kteří ho ale viděli, ho hodnotí většinou velmi pozitivně.

„Je to zábavná, vtipná, vzrušující a srdceryvná série, která zachycuje podívanou, kouzlo, nebezpečí a vzrušení z profesionálního wrestlingu,“ uvádí ve své recenzi na Rotten Tomatoes například filmový kritik Sean T. Collins z Decideru. „Seriál je nezapomenutelným zážitkem, který vás dojme svým emocionálním vyprávěním,“ myslí si o Královně zloduchů zase Archi Sengupta z LeisureByte.

Nagier Chambers z Big Gold Belt Media pak píše, že Yuriyan Retriever v roli Dump Matsumoto předvádí neuvěřitelně silný výkon. „Seriál je horská dráha emocí s momenty, které vás rozpláčou, a dalšími, které vás budou inspirovat,“ dodává.

Pozitivní ohlasy má seriál i u diváků, kteří si chválí, že tvůrci v seriálu zachovali hodně autentických momentů ze skutečného života Dump Matsumoto. Podle některých diváků jde o vzácný seriál, který je fenomenálně zahraný a je „nebem pro fanoušky wrestlingu“. Pozitivní ohlasy pak diváci pějí i na scény, ve kterých se odehrávají zápasy.

Na Kinoboxu má seriál Královna zloduchů pěkných 74 %.

Zdroje: Netflix, Kinobox, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.