9 novinek týdne na Netflixu: Propracované krimi, které nešetří napětím, Advokát nebo novinka od tvůrců Podvodníka z Tinderu

Foto: Netflix

Máme tu další týden, což znamená, že na Netflixu čeká na diváky mnoho novinek. Pokud jste fanoušky true crime kousků, neměli byste si nechat ujít pokračování dokumentární série o vrazích. Kromě toho na vás třeba čekají nové díly Advokáta, akční thriller, v němž nebude nouze o pořádné bitky, nebo krvelační zombie, kteří mají hlad.

Spravedlnost (Napad/Justice)

Tvůrci loňského filmového hitu Mastičkář, který se pyšní 77 % dosaženými na Kinoboxu, si připravili nový kriminální thriller odehrávající se krátce po skončení komunistické éry, který rozhodně nešetří napětím. V případě, že propuštěný detektiv dopadne bandu zlodějů odpovědných za vyloupení banky, získá zpět své místo u policie. Vedení institutce je ochotno zapomenout na jeho hříchy z dob komunismu. Musí si ale velmi pospíšit, protože nejenom, že policie chce mít případ do týdne uzavřený, ale rostoucí zájem médií by mohl znamenat problém.

Čtěte více zde.

Já jsem vrah (I am a Killer) – 5. řada

V roce 2018 Netflix uvedl první řadu dokumentární série, ve které nechvalně proslulí vrazi vypráví své příběhy a rozhodně se nedrží zpátky. V pátém pokračování na diváky čeká šest dílů, v nichž se podívají například na příběh vraha, který zabil vlastní babičku a chtěl zavraždit i celou rodinu. V další epizodě je také muž, jenž tvrdí, že se dal na správnou cestu a snaží se všem pomáhat. Jsou tu ovšem tací, kteří mu jeho nově objevené já zrovna nebaští.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: PRVNÍ SÉRIOVÝ VRAH, KTERÝ SE STAL CELEBRITOU: NETFLIX PŘEDSTAVÍ DALŠÍ MONSTRUM. JEHO ŘÁDĚNÍ BYLO PŘEDLOHOU MLČENÍ JEHŇÁTEK 

Sweet Bobby: Noční můra zvaná catfishing (Sweet Bobby: My Catfish Nightmare)

Tvůrci Podvodníka z Tinderu v nejnovějším dokumentu zmapovali případ ženy, která měla desetiletý vztah s mužem, aniž by ho někdy naživo spatřila. Začalo to zcela obyčejně. Žádostí o přátelství na sociální síti. Protože se jednalo o muže z respektované rodiny a v přátelích měli stejné známé, Kirat neváhala žádost přijmout. Zhruba po ruce nevinného dopisování se jí Bobby přiznal, že se do ní zamiloval.

Jak se vztah prohluboval, začal být vůči ní manipulativní, a to až do takové míry, že se mu podařilo ji izolovat od zbytku světa. V posledních letech byla nucena spávat při hovoru, kdy na druhé straně slyšela pouze jeho dech. Po mnoha výmluvách, které zabraňovaly jejich střetnutí tváří v tvář, toho začala mít Kirat přeci jen dost a najala si detektiva. Bohužel, pravý Bobby o její existenci vůbec nevěděl.

Čtěte více zde.

Gundam: Requiem za pomstu (Gundam: Requiem for Vengeance)

Nedávno se Netflix se svým Terminator Zero pokusil dostat franšízu opět na výsluní. V tomto týdnu se zaměřil na japonskou franšízu, která je plná humanoidních robotů ovládaných lidmi. Příběh animované šestidílné novinky, která vznikala za použití Unreal Engine 5 a Netflix ji propagoval na letošním Comic-Conu v San Diegu, se odehrává na evropské frontě válečného konfliktu. Ten se táhne už od původního anime z roku 1979, ve kterém knížectví Zeonu vyhlásilo válku Pozemské federaci, což je orgán vládnoucí na Zemi. Ačkoliv za pomoci mobilních obleků si v počátcích války knížectví udržovalo převahu, federaci se přeci jen po čase podařilo zmocnit základen Zeonu ve východní Evropě.

Advokát (The Lincoln Lawyer) – 3. řada

Ve třetí řadě úspěšného seriálu Advokát, který na Kinoboxu dosahuje slušných 79 % a je natočený podle knih amerického spisovatele Michaela Connellyho, bude Mickey Haller řešit vraždu své bývalé klientky Glorie. Mrtvá žena pracovala jako prostitutka. V advokátní kanceláři v podobě zadního sedadla vozu Lincoln se bude hrdina snažit postavit obhajobu muže, který je z vraždy Glorie obviněn. Vypadá to, že je nevinný, takže náš neobyčejný advokát bude mít co dělat, aby to dokázal.

Čtěte více zde.

Muž, který miloval létající talíře (The Man Who Loved UFOs)

Komediálně-dramatický snímek je natočen podle skutečného příběhu, který není mimo Argentinu moc známý. Vypráví příběh televizního novináře Josého de Zera a jeho kameramana Changa, kteří se v roce 1986 vydali do La Candelaria v Córdobě, protože obdrželi neobvyklou nabídku od dvou pochybných osob. Po příjezdu do vesnice toho nebylo moc k vidění, jen spálené pole obklopené kopci. Co se stalo poté, je ovšem dílem génia. Novinář dokázal dokonalé nic přetvořit na nejznámější audiovizuální záznam o existenci mimozemšťanů v historii argentinské televize.

Turnerův obrat (The Turnaround)

Představte si, že jste fanouškem sportovního týmu. Svým dobrým činem se zapíšete do historie sportu, za což si posléze také vysloužíte svůj krátký sportovní dokument. Přesně to se povedlo superfanouškovi, který si na Instagramu říká The Philly Captain. Baseballový klub Philadelphia Phillies v sezóně 2024 nasbíral 95 vítězství a zajistil si účast v play-off. Ještě rok předtím to s ním ale nevypadalo tak dobře. Rok 2023 klub odstartoval nákupem hvězdného Trea Turnera, s nímž uzavřel jedenáctiletou smlouvu na 300 milionů dolarů. Sezóna pro však nezačala dobře, což Turnerovi hlasití fanoušci dávali dost sežrat. Superfanoušek John McCann vyburcoval celý stadion, aby jásotem společně nováčka nakopli k lepším výkonům.

Jon McCann
Foto: Netflix

Ze stínů (The Shadow Strays)

Akční thriller pojednává o mladé nájemné vražedkyni, která vystupuje pod krycím jménem 13. Poté, co jí nevyjde v Japonsku jedna mise, ji mentorka posílá do Indonésie, kde na ni čeká trest. Dívka se skrývá v jakartských slumech, kde potkává chlapce, kterému tamní zločinecké gangy zabily mámu. Když jednoho dne chlapec zmizí, 13 se rozhodne, že ho zachrání. A to i za cenu, že půjde proti tajnému gangu nemilosrdných zabijáků, jehož je členkou. Její křížová výprava se tak neobjede bez pořádných krvavých bitek.

Čtěte více zde.

PSALI JSME TAKÉ: KVÍZ: POZNÁTE ČESKÉ HORORY PODLE POUHÉHO ZÁBĚRU? 

Venku (Outside)

Na Netflixu máme nyní jedinečnou šanci podívat se na první zombie horor v historii Filipín. Příběh se soustředí na čtyřčlennou rodinu, která prchá před zombie apokalypsou na odlehlou farmu. Protože široko daleko nikdo není, labilní otec nabude dojmu, že jsou konečně v bezpečí a mohou si užít kapku normálnosti. Zdání ale klame, protože nejenom, že se blíží chodící mrtvoly bažící po lidském mase, tak na povrch začnou také vyplouvat děsivá tajemství.

Čtěte více zde.

Zdroje: Netflix, Netflixer, The Hollywood Reporter, Tudum

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.