Nový megahit Netflixu se chystá přepisovat tabulky. Akční thriller naprosto boří sledovanost

Foto: Allyson Riggs/Netflix © 2024.

Po řadě propadáků Netflix letos konečně zaznamenal pořádný hit. Americký akční snímek Rebel Ridge u obávaných kritiků a diváků zabodoval natolik, že se i po čtyřech týdnech od svého uvedení drží v globální TOP 10 na špici. Navíc má stále mnoho dní na to, aby se zařadil mezi největší megahity Netflixu.

Kdyby Netflix tušil, že se americký akčnák Rebel Ridge bude těšit u diváků takové oblibě, zřejmě by jeho uvedení provázela pořádná marketingová kampaň. Film, v němž se bývalý mariňák nechová jako typický hrdina thrillerů o pomstě a akčních bijáků, přičemž za sebou nenechává zástup mrtvol, ale jedná vypočítavě, i po čtyřech týdnech od svého uvedení pořádně boduje.

Kralování globální TOP 10

V prémiovém víkendu se akčnímu thrilleru podařilo nasbírat 31,2 milionů zhlednutí, což ho okamžitě katapultovalo na první místo v globální TOP 10. Pro srovnání horor Spasení, který obsadil druhé místo, dosáhl „jen” 21,8 milionů zhlednutí, což je pořádný rozdíl. Druhý týden přinesl Rebel Ridge dalších 38,6 milionů zhlednutí, přičemž v té době vstoupilo na Netflix dystopické sci-fi Oškliví.

Přestože se této hrané adaptaci, která nás přivádí do světa, v němž se ošklivost nevyplácí, čeští diváci pořádně vysmáli, podařilo se sci-fi filmu Oškliví v dalším týdnu s 26,8 miliony zhlédnutími překonat Rebel Ridge. Akčňák tehdy ostrouhal s pouhými 16,7 miliony zhlédnutími. Nicméně v dalším týdnu už bylo vše jinak. Rebel Ridge přidalo dalších 8,9 milionů zhlédnutí a nechalo sci-fi film za sebou. I po čtyřech týdnech se tak Rebel Ridge objevuje v globální TOP 10 na špici, což ho řadí mezi letošní největší trháky.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: 27 ŘÍJNOVÝCH NOVINEK NA NETFLIXU: POKRAČOVÁNÍ JEDNOHO Z NEJLEPŠÍCH THRILLERŮ NEBO DOBRODRUŽNÝ SNÍMEK NATOČENÝ V ČESKU 

TOP 10 největších filmových hitů Netflixu

Vzhledem k tomu, že Netflix pro vytváření TOP 10 svých největších filmových hitů započítává pouze 91 dní od uvedení filmu, má Rebel Ridge obrovskou šanci se do tohoto žebříčku dostat. Je pravděpodobné, že se mu brzy podaří pomyslnou hranici 100 milionů zhlednutí přehoupnout, jelikož aktuálně celkově dosahuje 95,4 milionů zhlednutí.

V případě, že se tomuto akčnímu thrilleru nepodaří z TOP 10 největších hitů Netflixu vytlačit mysteriózní snímek Na nože: Glass Onion, který za svých 91 sledovaných dní nasbíral 136,3 milionů zhlédnutí, je pravděpodobné, že se alespoň dostane do ultimátní TOP 100. Takové data musí být pro Netflix rozhodně zajímavé a stojí za zvážení, jestli by nebylo moudré dopřát Rebel Ridge druhý díl.

PSALI JSME TAKÉ: 5 SKVĚLÝCH AKČNÍCH FILMŮ NA NETFLIXU, KTERÝM STOJÍ ZA TO VĚNOVAT ČAS: KRVAVÁ DOBOVKA, DRŽITEL OSCARA I NÁJEMNÝ ZABIJÁK BRAD PITT 

TOP 10 největších filmových hitů Netflixu
Foto: Netflix

Česká TOP 10 nejsledovanějších filmů na Netflixu

Podle údajů FlixPatrol z české TOP 10 na Netflixu akční biják Rebel Ridge nedávno na 5 dní vypadl, ale už v pátek se tam opět vrátil. V době psaní tohoto článku se nacházel na 8. místě. Není divu, že diváky snímek Rebel Ridge, který na Kinoboxu dosahuje slušných 66 %, stále láká.


Zdroje: Netflix TOP 10, FlixPatrol, Kinobox

Hodnocení na Kinoboxu: 66 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.
  1. Leopold Rojík

    Megahit? Slabodušší film jsem dlouho neviděl ☹️.