Na Netflix míří nový dokumentární seriál Naše oceány. Dechberoucí trailer představuje magický svět zázraků pod vlnami

Eva Lenská
Foto: Netflix

Netflix zve všechny milovníky dokumentů o přírodě na dobrodružnou pouť napříč oceány planety Země. Na listopad totiž připravuje pětidílný seriál s názvem Naše oceány (Our Oceans). Oficiální trailer je dechberoucí a plný života. Seriál namluvil bývalý americký prezident Barack Obama.

Oceány jsou tlukoucím srdcem naší planety, přesto o nich nevíme zdaleka všechno. Máme pět oceánů: Atlantský, Tichý, Indický, Severní ledový a Jižní. Prozkoumejme tedy magický svět zázraků, který se skrývá pod vlnami a zaměřme se na všemocný motor, oceánský proud. Od drobných a houževnatých sépií až po obrovské modré velryby, každý tvor žijící v oceánu je závislý na tomto proudu, který mu poskytuje zdroje potřebné k přežití.

ČTĚTE TAKÉ: Velkolepý a vizuálně skvělý snímek. Film Javari je dobrodružnou výpravou za posledními příslušníky kmene jaguářích lidí

Foto: Netflix

Osamělý plejtvák, který čeká na svou družku v severním Atlantiku, roztomilí delfíni skákaví v Indickém oceánu dovádějí ve stejných vodách jako mláďata ledních medvědů v Arktidě. Proud proudí kolem klaunů očkatých kroužících kolem barevných korálových útesů v západním Pacifiku až k mrazivým antarktickým ledovým krám s tučňáky uzdičkovými a tuleni krabožravými. Přináší s sebou cenné živiny, nově narozený život, člověkem zaviněná nebezpečí i naději do budoucna.

Díky využití nejmodernějších vědeckých poznatků a nově vyvinutých technologií seriál překypuje ohromujícími akčními sekvencemi, úchvatnými záběry z dronů, detailními záběry mořského dna a nespočtem dosud neviděných projevů chování zvířat. Milovníci dokumentů o přírodě se opravdu mají na co těšit.

Obama za mikrofonem

Poutavý britský pětidílný dokumentární seriál mají na svědomí produkční společnosti Wild Space, Freeborne Media a Higher Ground. Výkonnými producenty se stali James Honeyborne a Barack a Michelle Obamovi. Jak už bylo řečeno, bývalý americký prezident Barack Obama ostatně dokument v originále také namluvil.

Každý díl trvá zhruba 45 minut a zajímavé je, že každý režíroval někdo jiný. Na režii se tedy podíleli Rachel Scott, Joe Tuck, Nick Lyon, Caroline Menzies a Abraham Joffe. Působivou hudbu složila skladatelka Ho Ling Tang.

Přírodopisný dokumentární seriál Naše oceány bude mít na Netflixu premiéru 20. listopadu i s českým dabingem.

Zdroje: What’s on Netflix, Tudum, Wikipedie

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.