Výborné filmy, které v říjnu zmizí z Netflixu: Je mezi nimi vychvalovaná česká pohádka i jedna z nejlepších akčních komedií všech dob

Foto: Sony Pictures

V poslední době na Netflix přibylo mnoho skvělých novinek. Stejně tak se ale musíme s některými snímky brzy rozloučit. Během října zmizí ze streamovací platformy několik velkofilmů, mezi které patří srdceryvná dramata, akční filmy, komedie i česká pohádka.

Jeden den (One day)

Jako první opustí Netflix emoční tornádo s názvem Jeden den. Příběh vypráví o životě dvou lidí Emmy a Dextera, kteří se seznámí 14. července 1998 po promoci na Edinburské univerzitě. Stráví spolu celou noc i následný den. Nic se mezi nimi ale nestane a po vzájemné domluvě zůstanou přáteli. Příštích 18 let sledujeme, co se v jejich životě odehrává vždy 14. července nehledě na to, jestli ten den tráví spolu nebo ne.

Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy autora Davida Nichollse. V hlavních rolích se představili Anne Hathaway a Jim Sturgess. O režii se postaral Lone Scherfig. Netflix v letošním roce uvedl také stejnojmenný seriál, který sklidil velký úspěch.

Snímek Jeden den opustí Netflix už 1. října.

Policajt v Beverly Hills (Beverly Hills Cop)

Komediální klasiku Policajt z Beverly Hills zná snad každý. Detroitský policista Axel Foley je poněkud jiný než ostatní policisté. K vyšetřování používá vlastní metody, které bývají poněkud svérázné. Ty nedělají radost jeho nadřízenému, inspektorovi Toddovi, kterému pomalu dochází trpělivost. Axel už není daleko od odebrání odznaku. Axel se shledává se svým nejlepším kamarádem Mikem Tandinoem, kterého právě propustili z vězení. Na oslavu spolu něco popijí a když se vrací domů, tak je u bytu přepadnou dva muži. Axel omráčí, ale Mikea zabijí. Axel žádá inspektora, aby mu případ přidělil, ten ale odmítá. Axel si bere dovolenou a jak se dá čekat, bere vyšetřování do svých rukou.

TAKÉ BY VÁS MOHLO ZAJÍMAT: KVÍZ: POZNEJTE AKČNÍ BIJÁKY Z 90. LET PODLE POUHÝCH FOTEK

Postavu Axela ztvárnil Eddie Murphy. Snímek natočil režisér Martin Brest. V současné době si na Netflixu můžete pustit i nejnovější díl, který byl uveden v letošním roce Policajt v Beverly Hills: Axel F.

Snímek Policajt v Beverly Hills z Netflixu zmizí 4. října.

Bullet Train

Bullet Train je akční komedie, ve které se parta nájemných zabijáků předhání, kdo ukořistí tajemný kufřík, za který je vypsaná tučná odměna. Snímek sleduje práci zabijáka, který si přezdívá Beruška. Právě on nemá ani tušení, že na stejnou misi je posláno několik dalších nájemných zabijáků. Beruška chce práci provést tiše, rychle a hlavně mírumilovně. Pět zabijáků nastupuje do rychlovlaku, který míří do japonského Kjóta a krvavá jízda začíná.

V hlavní roli se představil Brad Pitt. Bullet Train natočil režisér David Leitch. Na Kinoboxu má tento snímek hodnocení 81 %. Pokud jste ještě neviděli, tento víkend je pro akční komedii jako dělaný.

Film Bullet Train bude na Netflixu do 8. října.

Forrest Gump

Pro někoho romantická komedie, pro jiného zase drama. Snímek Forrest Gump vnímá každý po svém. Příběh sleduje život mladého muže jménem Forrest Gump. Ten sedí na lavičce u autobusové zastávky a každému, kdo si vedle něj sedne vypráví příběh ze svého života. Byl vychováván pouze svojí matkou, která mu dala spoustu rad do života a on se jimi celý život řídil. Hlavní pro ní bylo, aby věděl, že není jiný než ostatní a to i přes to, že měl výrazně nižší IQ. Forrest si ve škole najde kamarádku Jenny. Jejich přátelství trvá celý život. Díky své povaze je svědkem nejdůležitějších událostí v historii Ameriky.

Hlavní roli ztvárnil vynikající Tom Hanks. O režii se postaral Robert Zemeckis. Snímek získal šest Oscarů a mnoho dalších ocenění.

Forrest Gump bude na Netflixu do 21. října.

Sedmero krkavců

Klasický příběh této pohádky vypráví příběh mladé dívky Bohdanky, která se pokusí zachránit svých sedm bratrů. Ty proklela jejich matka, protože ji stále zlobili a nechtěli se utišit. Ze všech sedmi synů se stali krkavci. Bohdanka dlouhé roky ani netušila, že má nějaké bratry. Když se to ale dozví, tak neváhá a bratry se rozhodne najít a zachránit. 

ČTĚTE TAKÉ: ODZBROJUJÍCÍ ÚTOK NA CITY, ŘÍKAJÍ DIVÁCI O DRAMATU VELKÝ DAR. EMOTIVNÍ SNÍMEK SI PRÁVĚ PODMANIL NETFLIX

V hlavní roli se představila Martha Issová. Pohádku natočila režisérka Alice Nellis. Česká pohádka Sedmero krkavců byla natočená podle stejnojmenné knihy od Boženy Němcové.

Sedmero krkavců můžete na Netflixu sledovat jen do 11. října.

Zdroje: ČSFD, Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.