Skutečný případ vraždy ženy a jejího čtyřměsíčního syna, krimi plné intrik a další novinky týdne na Netflixu

Michaela Pašková
Foto: Netflix

V prvním podzimním týdnu si pro nás Netflix opět připravil řadu novinek. Podívat se třeba můžeme na dokumentární film Neviditelná oběť: Případ Elizy Samudio mapující případ únosu, mučení a vraždy mladé ženy a jejího čtyřměsíčního syna. Chladné večery můžeme rovněž trávit sledováním pokračování jihokorejského hitu Příšera ze starého Soulu, ve kterém se to hemží zrůdnými monstry.

Konec tří králů (We Were Kings)

Mexická novinka plná intrik pojednává o třech blízkých přátelích, kteří společně vyrostli na východě Mexico City. Jakmile jeden z nich začne pociťovat lásku k matce svého kamaráda, rozpoutá tím válku, do které jsou zataženy i jejich rodiny. Vše změní nečekaná tragédie, jejímž následkem kamarádi začnou zpochybňovat vše, co si mysleli o lásce a přátelství. Kriminální příběh je protkán nečekanými zvraty a šokujícími odhaleními.

Čtěte více zde.

MOHLO BY VÁS TAKÉ ZAJÍMAT: KRIMINÁLNÍ THRILLER ODROVNAL DIVÁKY, I KDYŽ NA NĚKTERÝ BYL AŽ PŘÍLIŠ DRSNÝ. BARVY ZLA SE NYNÍ DOČKAJÍ POKRAČOVÁNÍ

Zmizení z vězení: Láska na útěku (Jailbreak: Love on the Run)

Dokumentární snímek pojednává o zkušené bachařce Vicky White, která v roce 2022 svým kolegům oznámila, že je po sedmnácti letech strávených prací ve věznici v Alabamě připravena s velkou parádou odejít do důchodu. Zaměstnanci i vězni ji zbožňovali, protože se ke každému chovala s respektem. Dokonce se podílela na zatčení několika pracovníků, kteří se například pokoušeli propašovat do vězení drogy. Proto každého překvapilo, když na samém závěru svého pracovního poměru pomohla jednomu vězni utéct. V průběhu vyšetřování se ukázalo, že se jednoduše zamilovala a byla ochotna pro svou lásku riskovat vše.

Mr. McMahon

Dokumentární minisérie mapuje vzestup a pád kontroverzního magnáta Vince McMahona, který je spoluzakladatelem wrestlingové společnosti WWE. V šesti dílech můžeme kromě jiného sledovat přeměnu WWE z malé regionální firmy v globální zábavní velmoc a výbušná obvinění ze sexuálního obtěžování, která zapříčinila McMahonovu rezignaci.

Pravý gentleman (A True Gentleman)

Turecký herec Çağatay Ulusoy pro Netflix natáčení jeden projekt za druhým. Ve svém nejnovějším romantickém dramatu se ujal role milovníka bohatým žen, který jim poskytuje citové naplnění. Jeho úkolem je, aby se cítily oceňované a opečovávané. Ve světě luxusu a lesku ovšem zapomíná na své vlastní štěstí. Jakmile mu do cesty vstoupí mladá a nevinná Nehir, začne se rozpadat jeho pečlivě budovaná rovnováha.

Bangkok na hraně: Nebe i peklo (Bangkok Breaking: Heaven and Hell)

Neuvěřitelná adrenalinová jízda do podsvětí Bangkoku nás čeká v akčním spin-offu seriálu Bangkok na hraně. Snímek pojednává o záchranáři, který se stal rozvozcem jídla poté, co byl suspendován kvůli nebezpečnému rozhodnutí, jež učinil během nepokojů. Při rozvozu mléčného čaje boba se náhodou zaplete do únosu dcery vlivného magnáta zodpovědného za nepokoje. Zatímco jsou oba uvíznutí v nebezpečné obytné komunitě, musí přijít na způsob, jak je oba zachránit. Výhodou tohoto filmu je, že pro pochopení příběhu nemusíte znát původní seriál.

PSALI JSME TAKÉ: 5 SKVĚLÝCH AKČNÍCH FILMŮ NA NETFLIXU, KTERÝM STOJÍ ZA TO VĚNOVAT ČAS: KRVAVÁ DOBOVKA, DRŽITEL OSCARA I NÁJEMNÝ ZABIJÁK BRAD PITT

Neviditelná oběť: Případ Elizy Samudio (An Invisible Victim: The Eliza Samudio Case)

Další otřesný případ Netflix zpracoval v novém dokumentárním filmu, který pojednává o modelce a jejím čtyřměsíčním synovi. V roce 2010 se zmizení Elizy Samudio a jejího syna dostalo na titulky brazilských novin. Hlavním podezřelým byl otec dítěte, Goleiro Bruno, brankář a kapitán fotbalového týmu Flamengo. Za únos a vraždu Elizy bylo odsouzeno osm lidí, přičemž se její tělo dodnes nenašlo.

Bruno byl v roce 2013 shledán vinným z objednání vraždy, ukrývání těla a únosu. Ačkoli od soudu odcházel s trestem 22 let odnětí svobody, byl v roce 2017 propuštěn na svobodu. Ještě v tentýž roce nařídil Nejvyšší soud jeho opětovné zatčení. Jelikož věznice byla přeplněná a on není v zemi zrovna neznámou osobou, byl v roce 2019 propuštěn do domácího vězení s tím, že může trénovat anebo pracovat. Přestože se jedná o odsouzeného vraha, fotbalové kluby s ním neváhaly podepsat smlouvu.

Tohle nikdo nechce (Nobody Wants This)

V romantickém seriálu nám Netflix opět jednou předvede, že protiklady se přitahují. Joanne moderuje podcast, v němž otevřeně hovoří o sexu, a nevěří v Boha. Naopak Noah je nekonvenčním rabínem, který má za sebou rozchod s přítelkyní. Přestože mají naprosto odlišný pohled na život, přeskočí mezi nimi na večírku pomyslná jiskra. Během toho, co se pokouší dát svému vztahu šanci, musí čelit členům svých rodin. Nelíbí se jim, že se zrovna oni do sebe zamilovali a proto se jim do všeho s vervou pletou.

Čtěte více zde.

Rez Ball

Nové sportovní drama inspirované slavnou knihou Canyon Dreams od Michaela Powella nás přivádí do města Chuska v Novém Mexiku, kde Chuska Warriors, středoškolský basketbalový tým s bohatým indiánským dědictvím, čelí doposud své největší výzvě. Po ztrátě svého hvězdného hráče se tým musí sjednotit jako nikdy předtím, aby si udržel sen o státním šampionátu.

Příšera ze starého Soulu (Gyeongseong Creature) – 2. řada

Jihokorejský kousek plný monster v první řadě přivedl své diváky do doby, kdy se Korea nacházela pod japonskou nadvládou, kterou ukončilo svržení bomb na Hirošimu a Nagasaki. Hlavní hrdinové se střetli s nebezpečnými bytostmi zrozenými z chamtivosti. Poté, co museli bojovat o holý život v městě Gyeongseong, doputovali do nemocnice, kde se to hemžilo zrůdnými monstry. V pokračování se přesouváme do současného moderního Soulu, přičemž se hrdinové dozvídají, že peklo ještě neskončilo.

Čtěte více zde.


Zdroje: Netflix, Netflixer, Tudum, About.Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.