Apokalyptické sci-fi o smrtícím sněhu dorazí na Netflix. Trailer k Eternautovi vypadá naprosto epicky

Eva Lenská včera
Foto: Mariano Landet/Netflix © 2023

Netflix během letošního Geeked Weeku představil mnoho lákavých novinek. Patří mezi ně i připravované argentinské sci-fi Eternaut (The Eternaut), kterého se dočkáme příští rok na Netflixu. Podle upoutávky se můžeme těšit na mimořádně mrazivé dobrodružství, toxický sníh a všudypřítomnou paniku z konce světa.

Šestidílný seriál má na svědomí argentinský producent a režisér Bruno Stagnaro, který se nechal inspiroval kultovním komiksem Eternaut (The Eternaut,  El Eternauta) od argentinského novináře a tvůrce komiksů Héctora Germána Oesterhelda. Ten dílo vytvořil spolu s ilustrátorem Franciscem Solano Lópezem.

Stagarno slíbil divákům působivou audiovizuální adaptaci a dodal: „Eternaut mi připomíná mého otce, který mi každý týden nosil komiks. Myslím, že to byla jedna z prvních věcí, které jsem v životě přečetl celé, a to v deseti letech. Navíc měla zásadní vliv na můj způsob chápání fikce, která vznikala v mé rodné zemi.“

ČTĚTE TAKÉ: 2. ŘADA WEDNESDAY BUDE VĚTŠÍ A ZVRÁCENĚJŠÍ, NEŽ SI DOKÁŽETE PŘEDSTAVIT, LÁKÁ ZETA-JONES. DĚJEM ZAHÝBE DALŠÍ ČLEN ADDAMSOVY RODINY

O čem bude sci-fi seriál Eternaut?

„Po smrtící toxické sněhové bouři, která zabije miliony lidí, bojuje hlavní hrdina Juan Salvo spolu se skupinou přeživších proti neviditelné hrozbě z jiného světa,“ uvádí přímo Netflix. Synopse komiksu se však liší.

„Velké světové mocnosti přenechaly Jižní Ameriku mimozemským vetřelcům a Juan Salvo se spolu se svým přítelem profesorem Favallim, kovodělníkem Francem a sousedkou Susannou připojí k odboji v Buenos Aires s vědomím, že okolní svět jim nepřijde na pomoc. Optikou těchto nadčasových postav vyzývají politicky prozíraví tvůrci čtenáře, aby se zamysleli nad důsledky globální nadvlády velmocí dříve, než bude pozdě,“ stojí v ní. Uvidíme tedy, co vše tvůrci seriálu použijí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: JENNIFER LOPEZ CHYSTÁ DALŠÍ FILM PRO NETFLIX. PO AKČŇÁKU A SCI-FI SE OPĚT VRACÍ K ŽÁNRU, KTERÝ JÍ JDE NEJLÉPE

Juana Salvu ztvární argentinský herec Ricardo Darín. V dalších rolích se objeví Carla Peterson, César Troncoso, Andrea Pietra, Ariel Staltari, Marcelo Subiotto, Claudio Martínez Bel, Orianna Cárdenas a Mora Fisz.

Martín M. Oesterheld, vnuk autora původního komiksu, se na seriálu podílel jako konzultant. „Příběh o odhodlání Juana Salva a jeho statečné skupiny bojovníků je skutečnou výzvou pro celý argentinský audiovizuální průmysl, místním pohledem na to, jak se dělá sci-fi na této jižní polokouli, která je také součástí planety, jak by řekl můj drahý dědeček,“ uvedl.

Jak už bylo řečeno, sci-fi seriál Eternaut bude mít na Netflixu premiéru příští rok.

Zdroj: What’s on Netflix, About Netflix

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.