Sedmá řada Black Mirror se vrací k základům a bude dost znepokojivá. Netflix představil její herecké obsazení

Foto: Daniel Escale/Netflix © 2023.

Letošní Geeked Week od Netflixu přinesl řadu novinek týkajících se připravovaných i zaběhlých titulů. Nechyběla ani aktualizace k seriálu Black Mirror, konkrétně k připravované 7. řadě. Na Geeked Weeku bylo prozrazeno její hlavní obsazení a Charlie Brooker slibuje návrat k základům.

Šestá série Black Mirror, na kterou příznivci sci-fi čekali celé čtyři roky, měla premiéru loni v červnu. Hvězdou této řady byl Aaron Paul, kterého mnozí znají ze seriálu Perníkový táta (Breaking Bad), ale také Salma Hayek, která zazářila v prvním díle Joan je hrozná. Krátce po uvedení šesté řady bylo oznámeno, že bude mít Black Mirror i sedmé pokračování.

Jak už to tak ale bývá, tvorba další řady Black Mirror je opět zahalena tajemstvími. Zatím nebyly zveřejněny žádné plány o přibližném datu uvedení, ale víme alespoň, že to bude v roce 2025. Díky Geeked Weeku 2024 teď navíc také víme, jaké můžeme očekávat herecké obsazení a jací se na sedmé řadě Black Mirror podílí režiséři. Tvůrce Charlie Brooker také nastínil, na co se diváci mohou těšit a slibuje jednu zajímavou novinku.

Black Mirror
Foto: Netflix

Kdo bude režírovat 7. řadu Black Mirror?

Do režisérských křesel se vrátí Toby Haynes a David Slade a připojí se k nim také Haolu Wang, která měla na svědomí například detektivní sci-fi sérii Těla, nebo Ally Pankiw. Pátou epizodu by pak měli režírovat společně Luke Taylor a Chris Barrett.

Kdo bude hrát v 7. řadě Black Mirror?

Po Geeked Week je známo celkem dost jmen, která si zahrají zatím většinou nespecifikované postavy v některých epizodách sedmé řady Black Mirror. Asi tím nejznámějším jménem z obsazení bude Emma Corrin, která nedávno zazářila jako hlavní záporačka ve filmu Deadpool a Wolverine nebo jako princezna Diana v seriálu Koruna. Ke známým jménům patří také herečka s čínskými kořeny Awkwafina známá z marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech nebo z filmu Šíleně bohatí Asiati.

Dále jsou zde dvě herečky, o kterých už dokonce víme, v jaké se objeví epizodě. Jsou to Rosy McEwen a Siena Kelly. Jejich epizoda ponese název Ring of Truth (Prsten pravdy). Tyhle dvě jsou bývalé spolužačky jménem Verity a Maria. Jenda z nich má novou práci v mezinárodní firmě zabývající se občerstvením a druhá vypadá, že kvůli tomu blázní. O čem ale přesně epizoda bude, teprve uvidíme.

Herec Edward Pishiyski Chlerich  si pak zahraje muže jménem Walton Clone a jeho epizoda se bude zabývat klony. V epizodě režírované Haolu Wangem se pak objeví Waleed Hammad, o kterém zatím víme jen to, že se jeho postava bude jmenovat Po. James Nelson-Joyce si pak zahraje hlavní roli jménem Kano v epizodě režírované Davidem Sladem.

Mezi další jména, která se objeví v sedmé řadě Black Mirror, patří Peter Capaldi, Patsy Ferran, Paul Giamatti, Lewis Gribben, Rashida Jones, Chris O’Dowd, Issa Rae, Tracee Ellis Ross a Harriet Walter.

Obsazení Black Mirror
Foto: Netflix

Kdy vyjde 7. řada Black Mirror?

Temná satirická antologická série Charlieho Brookera je právě teď ve výrobě. Natáčí se šest nových epizod a vyjdou v roce 2025. Bližší datum zatím nebylo specifikováno. „Tentokrát máme šest epizod a dvě z nich jsou v podstatě celovečerní. Některé z nich jsou hluboce nepříjemné, některé docela vtipné a některé emocionální,“ řekl Brooker na Geeked Week.

O čem bude 7. řada Black Mirror?

„V mnoha ohledech se vrací k základům. Všechno jsou to sci-fi příběhy, ale určitě se tam budou dít nějaké děsivé věci, ale možná ne tak zjevně jako třeba v hororu. Určitě ale čekejte nějaký znepokojivý obsah,“ sdělil pak Brooker pro Tudum.

Prozradil také, že jedna z epizod bude pokračováním dnes již klasického otvíráku na 4. sezónu USS Callister. „Poprvé v historii Black Mirror jsme udělali pokračování. Normálně na konci epizody zabiju všechny postavy a některé z nich jsem nechal naživu. Rostu jako člověk,“ zavtipkoval na pódiu Geeked Weeku s humorem sobě vlastním Brooker. V této epizodě se vrátí známé tváře Milanka Brooks, Billy Magnussen, Paul G. Raymond, Cristin Milioti, Osy Ikhile a Jimmi Simpson.

Charlie Brooker
Charlie Brooker / Foto: Netflix

Black Mirror je úspěšnou sérií, které si vede výborně u nás i ve světě. Na Kinoboxu má například neuvěřitelně vysoké hodnocení 87 %. I když mnozí diváci poslední řadu považovali zatím za nejslabší, stále patří Black Mirror k nejpopulárnějším seriálům na Netflixu.

Zdroj: Netflix, Geeked Week

Hodnocení na Kinoboxu: 87 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.