Dojemný snímek We Live in Time s Florence Pugh a Andrew Garfieldem měl premiéru. Fotky z filmu baví internet

Tereza Pulgretová
Foto: A24

Na filmovém festivalu v Torontu letos sklidil úspěch očekávaný snímek We Live in Time. V romantickém dramatu divákům láme srdce dechberoucí výkon herečky Florence Pugh a herce Andrew Garfielda, kteří vypráví hořkosladký příběh zamilovaného páru. I přes veškerá pozitiva filmu, jenž se brzy objeví v kinech, pozornost sledujících ale zaujalo úplně něco jiného.

Nové herecké duo Andrew Garfield a Florence Pugh v uplynulých dnech představilo svoji žhavou novinku We Live in Time na festivalu v kanadském Torontu. Film dokazuje, že láska přijde, když to člověk nejméně čeká a vypráví romantický příběh, jehož hlavním motivem je čas, kterého máme všichni pouze omezené množství. Své o tom ví právě i hlavní hrdinové Tobias a Almut. Více jsme o filmu psali zde.

Už trailer ke slibnému kousku podzimní filmové sezony naznačil, že by si diváci měli ke sledování připravit pořádnou zásobu kapesníků. Co ale nejspíš nikdo nečekal, je fakt, že spíš než dojetím budou lidé brečet smíchy. Poté, co se totiž před několika týdny na internetu objevily první propagační fotky k filmu, se na sociálních sítích strhla nezastavitelná lavina kreativity.

PSALI JSME: STEINBECKOVA DRSNÁ KNIHA NA VÝCHOD OD RÁJE DOSTANE SERIÁLOVÉ ZPRACOVÁNÍ OD NETFLIXU

Na jednom z obrázků je totiž zachycen onen zmiňovaný zamilovaný pár, jak si užívá společnou chvíli štěstí a smíchu na pouťovém kolotoči. A dole v rohu jim k tomu „svítí“ žlutý kůň s naprosto šíleným výrazem.

Co tedy naplat, že oba představitelé hlavních rolí podali jeden z nejlepších a emocionálně nejničivějších výkonů své kariéry. Uživatele sociálních sítí a milovníky humoru zajímalo jediné. Fanoušci memes proto v následujících dnech zaplavili Instagram a X nejrůznějšími vtipnými kolážemi. Původní post se dokonce stal tak virální, že ho vidělo více než 50 milionů lidí. Legraci si z tvůrců dokonce udělal i Stephen Colbert ve svojí The Late Show.

Oblíbený moment v troskách

Na festivalu se k celé úsměvné situaci vyjádřili i samotní herci. Garfield si v rozhovoru pro Etalk dělal legraci z toho, jak dobrou marketingovou službu jim nevzhledný oř udělal. „Jo, moc díky, že to vytahujete. Neozval se mi do toho dne, kdy jsme tu scénu natáčeli. Vážně se ale modlím, aby se na premiéře ukázal, protože bez něj jsme nic. Nikdo by o tomhle filmu nevěděl, nebýt toho pos*****o koně,“ vtipkoval.

K tématu se v rozhovoru pro The Independent vyjádřila i pobavená Pugh. „Tak strašně jsem se bála, když to jelo po celém internetu. Je to fakt vtipné, ale scéna, ze které je ta fotka, je moje oblíbená část z celého filmu. Měla jsem strach, že tenhle krásný a úžasný moment zničí nějaké meme s koněm,“ smála se.

ČTĚTE TAKÉ: NADĚJE NA OSCARA? ANDREW GARFIELD EXCELUJE V MUZIKÁLU TICK, TICK… BOOM!, KVŮLI KTERÉMU SE NAUČIL I ZPÍVAT

Záchranné lano od kritiků

Novinku po premiéře náležitě ocenili alespoň kritici. Na Rotten Tomatoes zatím We Live in Time dosahuje krásných 89 % a recenzenti chválí zejména chemii mezi protagonisty i celkové jednoduché, ale efektivní zpracování.

„I když z toho asi nikdy nebude trhák, We Live in Time je přesně tím romantickým dramatem, po kterém jistá část publika už velmi dlouho prahla,“ napsal Tyler Taing z Discussing Film.

„We Live in Time divákům dopřeje stejné množství smíchu jako slz. Je to s láskou vytvořená óda na tu prapodivnou věc jménem život a na ty, se kterými máme to štěstí ho sdílet,“ okomentovala kritička Tina Kakadelis pro Film Obsessive.

Připravovaný snímek režiséra Johna Crowleyho vydalo studio A24, které je profláknuté pro kvalitní a promakané artové kousky. O datu uvedení We Live in Time v tuzemských kinech zatím nejsou žádné informace, na zámořských plátnech se snímek objeví 11. října.

Zdroje: The Independent, X, Instagram, Netflixer, YouTube, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.