Nejhorší zakončení seriálu všech dob, rozčilují se diváci. Netflix jeden ze svých nejlepších projektů poslal ke dnu

Foto: Christos Kalohoridis/Netflix © 2024

Na finále dobrodružství sourozenců Hargreevesových byli všichni zvědaví. Netflix sliboval, že oblíbený seriál Umbrella Academy zakončí ve velkém. Ovšem diváci jsou z konce spíše rozpačití. Podle některých je to dokonce nejhorší finále seriálu, jaké kdy viděli.

Umbrella Adacemy je hranou adaptací série komiksů Gerarda Waye a ilustrátora Gabriela Bá. Příběh sleduje počínání nesourodé skupiny sourozenců, kteří všichni přišli na svět za nevysvětlitelných okolností, kdy pár žen bez předchozích známek těhotenství spontánně porodilo. Miliardář a vynálezce Sir Reginald Hargreeves adoptoval sedm takto narozených dětí, čímž vytvořil dysfunkční rodinku superhrdinů. Vzhledem k tomu, že jeho cílem bylo přetvořit vesmír k obrazu svému a navázat kontakt se svou zesnulou manželkou, označení otec roku by si rozhodně nezasloužil.

TAKÉ ČTĚTE: NAPROSTO DOKONALÝ SERIÁL, CHVÁLÍ DIVÁCI POLITICKÉ DRAMA DIPLOMATICKÉ VZTAHY. DRUHÁ ŘADA DORAZÍ JEŠTĚ LETOS

Nyní se cesta sourozenců Hargreevesových nezastavitelně chýlí ke konci. Ve čtvrté a zároveň poslední řadě seriálu Umbrella Academy se s nimi diváci Netflixu potkají naposledy. Po vrcholném zúčtování v hotelu Oblivion sourozenci přišli o své superschopnosti. Nyní je na každém z nich, aby se postaral sám o sobe – s velmi rozdílnou mírou úspěchu. Ukáže se však, že nástrahy jejich podivně obnoveného světa je nemožné ignorovat. Jejich otec Reginald, živý a zdravý, vystoupil ze stínů, přičemž dohlíží na zlovolné obchodní impérium a do toho tady máme tajemnou organizaci, jejíž členové věří, že realita, ve které žijí, je lež.

Na finále oblíbeného seriálu o cestování časem se jeho fanoušci velice těšili a Netflix sliboval slibné finále. Bohužel jsou ale nyní hodnocení diváků na závěrečnou řadu velmi rozpačitá. Zatímco předchozí řady, zejména dvě první, měly od diváků vždycky vesměs skvělá hodnocení, za poslední naprosto propadá. Na globální hodnoticí platformě Rotten Tomatoes má aktuálně od diváků pouhých 18 %. V recenzích pak zaznívá, že jde o nejhorší finále seriálu, jaké kdy diváci viděli, že by se měl Netflix stydět, že je to jako plivnutí do tváře a že je čtvrtá řada zkrátka nekoukatelná.

„Jsem čtvrtou řadou velmi zklamaný. Jsem velkým fanouškem seriálu a cítím se okraden o čtvrtou řadu. Celá působí jako by ji napsal někdo jiný, nikoliv původní tvůrci. Ani soundtracky nejsou tak skvělé, jako bývaly v předchozích řadách. Dialogy jsou nudné a nucené, vtipy ploché,“ stěžuje si také jeden z diváků na Rotten Tomatoes.

TAKÉ JSME PSALI: DRUHÁ ŘADA HRY NA OLIHEŇ PŘICHÁZÍ S NOVOU UPOUTÁVKOU. PŘEDSTAVUJE PRVNÍ POHLED NA NOVÉ HRÁČE

The Umbrella Academy
Foto: Christos Kalohoridis/Netflix © 2024

„Nejhorší konec od Hry o trůny. Srovnatelné také se Ztracenými,“ stěžuje si na závěr Umbrella Academy další a jiný uvádí: „Tato řada mi připadala jako špatná fanfikce generovaná umělou inteligencí.“ „První a druhá řada byly fantastické. Třetí řada ještě byla fajn.  Ovšem, čtvrtá řada se rozhodně zapíše do historie jako jedno z nejhorších zakončení seriálu vůbec,“ stojí pak v jedné z mnoha dalších negativních recenzí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: NEJLEPŠÍ DOKUMENT O APOLLU 13, JAKÝ KDY VZNIKL, CHVÁLÍ HISTORIK NASA NOVINKU NETFLIXU. OBSAHUJE I DOSUD NEVIDĚNÉ ZÁBĚRY

I když filmoví kritici byli poněkud mírnější a na Rotten Tomatoes dali čtvrté sérii 58 %, což není taková hrůza, i když je to nejslabší ze všech čtyř řad, mnozí mají podobný názor jako diváci. „Formát šesti epizod byl nejhorším rozhodnutím této řady. Příběhy postav byly uspěchané a vynucené,“ myslí si například Elliott Collins z Movie Files a dodává: „Kouzlo, které to kdysi mělo, v této řadě neexistuje!“

„Je škoda vidět, že tato kdysi skvělá série skončila tak špatně… Herecké obsazení je však stále vynikající,“ uvádí pak třeba Grace Randolph na svém YouTube kanále Beyond the Trailer.

A jak se čtvrtá řada Umbrella Academy líbila vám? I přes nepříznivé recenze je seriál na Netflixu právě na prvním místě v žebříčku sledovanosti.

Zdroje: Netflix, Movie Files, FlixPatrol, Rotten Tomatoes

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.