Tvůrci filmu o Bobu Dylanovi vypustili do světa první trailer. Ukázali, jak si Timothée Chalamet poradil s jeho ikonickým hlasem

Tereza Pulgretová
Foto: Macall Polay / Searchlight Pictures

Fanoušci mladého lamače srdcí Timothée Chalameta po delší odmlce můžou jásat. Herec se konečně ukázal jako legendární hudebník Bob Dylan v traileru k chystanému životopisnému snímku s názvem A Complete Unknown. Ukázka odhaluje, jak se popral s ikonickým hlasem slavného písničkáře, i další hvězdy, které v očekávaném filmu diváci zahlédnou.

Do typické atmosféry nabitých šedesátých let vezme diváky novinka od oceňovaného režiséra Jamese Mangolda, jenž má kontě slavné snímky, jako jsou Narušení (1999), Logan: Wolverine (2017) nebo vyprávění o životě hudební ikony Johnnyho Cashe s názvem Walk the Line (2005). Zpěváka ztvárnil tehdy mladičký Joaquin Phoenix a nyní ho na scéně vystřídá další vycházející hvězda. Timothée Chalamet si tentokrát vyzkouší být v kůži legendárního Boba Dylana.

Biografický snímek se soustředí na start Dylanovy kariéry, kdy se jako devatenáctiletý kluk vydává bez peněz do New Yorku, kde postupně přechází od folku k hlasitému rock’n’rollu. V první ukázce, kterou tvůrci vypustili po měsících, kdy se na sociálních sítích objevovaly pouze paparazzi fotky z natáčení, se Chalamet prochází po ulicích na Manhattanu. Postupně míjí Dylanova oblíbená místa, jako je hudební klub Cafe Wha? nebo Hotel Chelsea.

ČTĚTE TAKÉ: V KINECH STARTUJE RETRO DRAMA S TOMEM HARDYM A AUSTINEM BUTLEREM. MOTORKÁŘI JSOU INSPIROVÁNÍ SKUTEČNÝM PŘÍBĚHEM

Foto: Macall Polay / Searchlight Pictures

Vše je doprovázeno protestní písní A Hard Rain’s a-Gonna Fall z roku 1963, kterou se pro Dylana typickým hlasem mladý herec snaží odzpívat. Na přípravě pracoval s týmem, který pomáhal také jeho kolegovi z filmu Duna: Část druhá Austinu Butlerovi při natáčení nedávné biografie o Elvisu Presleym.

Hudební vlohy Chalameta diváci mohli vidět už několikrát, a to například v artovém a na Oscara nominovaném queer dramatu Dej mi své jméno, kvůli kterému se umělec naučil hrát na klavír i kytaru. Naposledy si zazpíval v muzikálu Wonka (2023), kde si střihnul roli milovaného výrobce cukrovinek.

Práci s hercem si chválí jak sám režisér, tak vokální kouč Eric Vetro. „Nepředvádí jen nějakou imitaci, ale té dobře známé postavě vdechuje svěží život,“ okomentoval. Podle všeho to vypadá, že by výkon herci mohl přinést už druhou nominaci na Oscara, o kterého se nejspíš popere s Danielem Craigem nebo už zmiňovaným Joaquinem Phoenixem.

PSALI JSME: TIMOTHEÉ CHALAMET PROPŮJČIL HLAS VIZUÁLNÍMU PORNU OD ZNÁMÉHO RAPPERA. NOVÝ FILM PŘIPOMÍNÁ SPIDER-VERSE

Ve filmu se ale předvedou také další známé tváře. Je mezi nimi například Monica Barbaro, která se vžije do postavy Joan Baez nebo Edward Norton jako Pete Seeger. Fiktivní žena Sylvie Russo v podání Elle Fanning pak nejspíš odkazuje na Dylanovu tehdejší přítelkyni Suze Rotolo, jež se objevila na obalu alba The Freewheelin’ Bob Dylan.

Herecké duo jako pár debutovalo už v roce 2019 v romantické komedii Woodyho Allena Deštivý den v New Yorku. Zřejmě i kvůli kontroverzím, které se v té době okolo osoby známého režiséra hojně diskutovaly, snímek u diváků nebyl příliš úspěšný. Například na Kinoboxu si vysloužil hodnocení 67 %.

Film A Complete Unknown bude v amerických kinech už letos v prosinci, ve Velké Británii o několik týdnů později. Informace o uvedení na plátna na domácí půdě zatím nejsou.

Zdroje: ČSFD, YouTube, Variety, Rolling Stone, The Guardian, GQ, The Hollywood Reporter

Hodnocení na Kinoboxu: 67 %

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.