Autorka knižní série Bridgertonovi se vyjádřila ke změně pohlaví jedné z postav. Divákům slibuje nejemotivnější a nejsrdceryvnější řadu

Eva Lenská
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2024

Také vás v Bridgertonových (Bridgerton) překvapilo, že Francescu místo Johnova bratrance Michaela okouzlila sestřenice Michaela? Nespočet fanoušků si stěžovalo, vznikly různé petice za návrat Michaela Stirlinga a na sociálních sítích to doslova vřelo. Jak na to reagovala autorka knižní série Julia Quinn? Přinášíme vám její vysvětlení.

Na konci 3. řady Bridgertonových představil John Stirling své manželce Francesce místo svého bratrance Michaela krásnou sestřenici Michaelu. Francesca v tu chvíli úplně ztratila řeč a nebyla sama. V šoku bylo i plno fanoušků knižní série, ačkoliv z jiného důvodu. Ti nebyli Michaelou okouzleni jako mladá novomanželka, ale spíše naštvaní, že tvůrci změnili jedné důležité postavě pohlaví.

Poté, co John zemře, si podle knihy Francesca vezme jeho bratrance Michaela, ale podle showrunnerky Jess Brownell bude její vyvolenou žena. Queer zápletka diváky nenadchla a většinu zajímalo, zda a proč to autorka knih dovolila. Julia Quinn se k tomu tedy vyjádřila.

ČTĚTE TAKÉ: MRAZIVÝ ČESKÝ THRILLER S GEISLEROVOU DORAZIL NA NETFLIX NESKUTEČNĚ BRZY PO PREMIÉŘE. VYNIKÁ VÝRAZNOU ATMOSFÉROU A SILNÝMI HERECKÝMI VÝKONY

Francesca a John
Foto: Liam Daniel/Netflix © 2024

„Každý, kdo četl nějaký můj rozhovor z posledních čtyř let, ví, že mi velmi záleží na tom, aby se svět Bridgertonu stal rozmanitějším a inkluzivnějším. Tedy jak se příběhy přesouvají z knihy na obrazovku,“ napsala. „Ale změna pohlaví hlavní postavy je obrovskou změnou, a tak když mě Jess Brownell poprvé oslovila s nápadem změnit Michaela v Michaelu, potřebovala jsem více informací, než jsem vyjádřila svůj souhlas,“ dodala.

„Věřím vizi Shondalandu, ale chtěla jsem si být jistá, že můžeme zůstat věrní duchu knihy a postav. S Jess jsme o tom dlouho mluvily. Víc než jednou. Dala jsem jasně najevo, že je pro mě nesmírně důležité, aby se na obrazovce projevila Francesčina neutuchající láska k Johnovi,“ pokračovala.

Quinn vysvětlila, že když psala knihu Nečekaná láska, která podrobně popisuje vztah Francescy a Michaela, bojovala za to, aby se láska Francescy a Johna objevila alespoň v prvních čtyřech kapitolách. Její vydavatel se totiž obával, že by to odvedlo pozornost od vztahu Francescy a Michaela.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: LUKE THOMPSON ALIAS BENEDICT BRIDGERTON SE VYJÁDŘIL K VÁŠNIVÝM SCÉNÁM S TILLEY A PAULEM I QUEER ZÁPLETCE FRANCESCY

„Měla jsem ale pocit, že pokud neukážu, jak hluboce milovala Johna a jak hluboce ho miloval i Michael, jeho bratranec, pak jejich pocity viny, že se do sebe po Johnově smrti zamilovali, nebudou dávat smysl. Nechtěla jsem čtenáři jen říct, že ho milovali. Chtěla jsem, aby to čtenář cítil,“ vysvětlila.

Po několika rozhovorech s Jess Brownell však poznamenala, že si je jistá, že až příběh Francescy a Michaely ožije na obrazovce, bude to nejemotivnější a nejsrdceryvnější řada seriálu, stejně jako kniha. Dokonce podotkla, že Johnova smrt v seriálu možná zasáhne fanoušky ještě víc než v knize, protože on na obrazovce dostane víc času než na stránkách knihy.

V závěru svého příspěvku poděkovala čtenářům a fanouškům za jejich zpětnou vazbu a dodala, že je dojata jejich oddaností postavám. „Prosím vás, abyste mně a celému týmu Shondalandu věnovali trochu důvěry, až budeme pokračovat. Myslím, že nakonec budeme mít dva příběhy, jeden v knize a druhý na obrazovce, a oba budou krásné a dojemné,“ doplnila.

NAPSALI JSME TAKÉ: SVĚŽÍ LETNÍ FILM, ZA KTERÝ SE DIVÁCI NEMUSÍ STYDĚT. NA NETFLIX MÍŘÍ ČESKÁ RODINNÁ KOMEDIE, KTERÁ JE KUPODIVU I VTIPNÁ

Bridgerton
Foto: Liam Daniel/Netflix

Showrunnerka Jess Brownell pak v rozhovoru pro The Hollywood Reporter zdůraznila, že má v plánu ctít vztah Johna a Francescy. To, že se společně se scenáristickým týmem rozhodli vyprávět queer příběh Francescy, neznamená, že její vztah s Johnem nebyl opravdový.

„Doufejme, že je to krásná výpověď o tom, že vztahy založené na kamarádství, respektu, přátelství, důvěře a společných zájmech jsou stejně hodnotné jako vztahy, které jsou velmi vášnivé. Oba mají svou hodnotu a žádný z nich nepopírá ten druhý. Takže rozhodně nepopíráme vztah, který Fran a Johna spojuje, a až budeme vyprávět příběh Francescy a Michaely, rozhodně bychom chtěli, aby došlo k časovému skoku a Francesca měla čas upřímně truchlit nad tím, co měla,“ vysvětlila.

Zdroje: The Hollywood Reporter, Instagram Julie Quinn

Diskuze
Pokud chcete přispět do diskuze, musíte se přihlásit.